Повече пространства за пешеходците в София. След по-малко от месец, през март, столичната ул. "Георг Вашингтон" се превръща изцяло в пешеходна зона, а забраната за автомобилно движение по бул. "Витоша" ще се удължи до Съдебната палата.

До две седмици ще започне поставянето на кашпи, които ще спират колите, обясни зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев. Платената зона по ул. "Георг Вашингтон" пък ще бъде закрита.

"Ул. Георг Вашингтон" между "Пиротска" и "Трапезица" да стане пешеходна, както и да се продължи пешеходната зона по бул. "Витоша" - от ул. "Алабин" до бул. "Александър Стамболийски". Така става изцяло пешеходна улица без автомобили по нея. Същото ще бъде с бул. "Витоша". Решението на Общинския съвет е от 1 март да се въведе тази организация. В момента сме в процедура на подготовка. Очаквам до две седмици да бъде организирано движението в района, съобразно приетото решение", каза ресорният зам.-кмет.

"По ул. "Съборна" паркоместата ще бъдат редуцирани почти двойно. Идеята е заедно с обособяването на пешеходната зона по бул. "Витоша" паркирането от едната страна ул. "Съборна" също да се премахне, това е участъкът между пл. "Света Неделя" и ул. "Леге". И там пешеходната зона ще бъде увеличена чувствително. Следващата стъпка е ул. "Съборна" също да стане пешеходна. Това зависи от концепцията на главния архитект, който цели да свърже Градската градина с пл. "Света Неделя", разясни още зам.-кметът.