Строителството на метрото се извършва в срок. Вече 99% от дейностите са приключили. Очакваме цялото строителство за приключи до края на месец юни. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на строителството на бъдещата метростанция „Витоша”, цитирана от Фокус.

„През юли ще се правят приемателните комисии и изпитанията, и самият край на месец юли, засега са определили датата 31 юли, да бъде пуснато това разширение на втората линия на метрото” допълни тя.

„Това са още 1,3 км с една голяма метростанция, с 6 входа и 6 изхода. На 4 от тези входове има асансьори с пълна достъпност”, уточни Йорданка Фандъкова. По думите ѝ, очаква се около 20 хил. души допълнително да ползват метрото, което е най-удобният и екологичен транспорт.

„В момента се изгражда и третата линия до края на 2019 година очакваме общо над половин милион души вече да използват метрото”, каза още кметът и подчерта, че с тази линия общата дължина на метролиниите ще надхвърли 40 км. „Правим всичко възможно да се работи в срок. Даваме си сметка, че хората имат нужда от този удобен градски транспорт", коментира още Йорданка Фандъкова.