Свърши сезонът на лежане по плажовете, хващане на тен и дълги дни край морето. Колкото и да не ни се иска, е време да влезем в работно настроение, а предвид времето навън, офисът става все по-предпочитано място.

Нашият екип измисли и първото си начинание за ноември. Вместо да седим вкъщи, на 4 и 5 ноември си взимаме креативността и амбициите и се насочваме към една конференция, която може да промени живота ни – Нови Бизнес Идеи. Мястото е Sofia Event Center в Mall Paradise, което е супер удобно. Както казваше една приятелка „В най-лошия случай имаш оправдание да отидеш на шопинг“.

Събитието е с предимно практическа насоченост, а идеята му e да помогне за развитието на бизнеса и да даде поле за изява на нови и иновативни идеи. Организирано е в 5 панела, всеки от които се фокусира върху различна част:франчайзинг, предприемачество, стартъпи, управление на растежа и излизане на нови пазари. Лекторите са хора от реалния бизнес, постигнали резултати както у нас, така и на световно ниво. В допълнение към панелите ще има уъркшопи, които ще ни научат как да прилагаме теорията на практика. Това гласи и мотото, под което протича събитието тази година.

Това, което ни заинтригува най-много обаче, е Startup Competition, затова ще му обърнем допълнително внимание. Конкурсът е за всеки, който иска да представи пред широка публика свое бизнес начинание, да получи насоки за развитие на бизнес идеята си и да почерпи опит от успели бизнес модели. А коя от нас не би желала да има свои собствен бизнес, да реализира мечтите си и да може да постигне всичко това на сцената под прожекторите!

Конкурсът ще премине през три етапа. Екип, съставен от членове на Franchising.bg , Fly Events, Launchub, Start It Smart, и други ще селектира 10-те идеи с най-голям потенциал. На втори етап, от 21 до 30 октомври 2016 г., ще се проведе онлайн гласуване, като най-високо оценените 3 компании ще презентират пред широката публика на конференцията Нови Бизнес Идеи. 10-те полуфиналиста ще имат право да присъстват на конференцията на 4-ти и 5-ти ноември 2016 г. напълно безплатно. Трима успели български предприемачи от панела Get Inspired or Get Lost ще получат по една от избраните три идеи. Всеки един от тях ще трябва да доразвие и да представи пред публиката какво би променил и запазил в концепцията й. Искрено си пожелаваме зад поне 2 от идеите на финала да седи по една смела дама!

Проектът се организира от Franchising.bg , Fly Events и Symbol Media Group  – агенция, предлагаща комплексно обслужване в сферата на маркетинг комуникациите и дигиталния маркетинг, съвместно със Start it Smart и Организацията на франчайзите в България.

Генерален спонсор и тази година е Subway – световният франчайз лидер. Партньор на конференцията Нови Бизнес Идеи през 2016 г. е и Министерството на икономиката на Република България. През 2015 г. по време на изложението над 50 български и чуждестранни фирми представиха своите бизнес модели пред предприемачи от цялата страна, желаещи да стартират своя нов бизнес. Утвърждаването на Нови Бизнес Идеи като различна, нестандартна и единствена конференция за нови бизнес идеи води след себе си голям интерес и това се забелязва от над 3 000-те посетители миналата година.

Както знаем, ние, жените, вече сме съществена част от бизнеса, не само в България, но и на световно ниво. Затова е добре за нас да се усъвършенстваме, да посещаваме подобен тип конференции и да правим своите опити да сбъднем мечтите си. Дори и крайната ни цел понякога да е просто да можем да си почиваме цяло лято на някой екзотичен плаж. Кой не би преследвал подобна цел, нали така?