На 25.05. в 23.00 часа вечерта настъпва Новолуние в знака Близнаци. Тогава градусите от движението на Луната ще съвпадат с тези на Слънцето. Действието на събитието ще се усеща най-силно от 25.05. до 26.05.

Тези два дни не са подходящи за разправии с колеги или с хора от обкръжението, за пътувания, смяна на жилище или офис, продаване или купуване на важни неща, но за сметка на това са добри за правене на равносметка и изготвяне на стратегия за бъдещи действия.

Събитието много силно ще повлияе на преценките ни. Под неговото силно въздействие ще усещаме силен конфликт между съзнателните ни нужди и желания (Слънцето) и между подсъзнателните ни потребности и емоции (Луната). За това е важно да сме много внимателни и да не прибързваме с взимането на решения, както и със стартирането на неща.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Новолунието за подвижните знаци Стрелец, Риби, Близнаци и Дева, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Възможно е някои от тях да се изправят пред минал конфликт или хора от миналото им, които силно ще ги напрегнат, докато други ще имат силен порив да променят неща в изявите, работата или връзките си.
Много е важно да запазят трезвата си преценка и да не се поддават на моментното си емоционално състояние, докато се справят с предизвикателствата.

Огнените знаци Лъв и Овен ще имат желание да комуникират интензивно с другите и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания или интересни обаждания и съобщения.

Земните знаци Козирог и Телец ще са силно ангажирани с финансови въпроси и може да решат да разширят дейността си или да намерят нови начини за печалба.

Водните знаци Скорпион и Рак ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и мечтателно. Добре е да си оставят време за почивка и да не се претоварват с работа.

Въздушните знаци Водолей и Везни е добре да се пазят от излишни разправии със заобикалящите, защото има риск да си развалят отношенията с хора, които по принцип харесват.