На 01.09. в 11.30. часа сутринта движението на Луната, транзитираща през знака Дева, ще съвпадне с това на Слънцето.

Ефектът от Новолунието ще се усеща най-силно на 31.08. и на 01.09. Важно е да сме изключително внимателни през тези два дни, понеже повечето от нас ще усещат конфликт между емоциите и Егото си, който може да се прояви на различни нива от нашето съществуване. Добре е всеки от нас да се постарае да намери баланса между двете Светила на вътрешно ниво. Бихме могли в някои аспекти от своя живот да си позволим да бъдем по-крехки и раними, както и по-чувствителни и преживяващи (Луната), но също така е добре да не си позволим да загубим себе си (Слънцето) и да не се оставим изцяло на емоциите си.

Много важно е също така през дните около Новолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или да се изясняваме. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни.
Двата дни около Новолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Най-напрегнат ще бъде периодът за подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени конфликти или разправии с някого от обкръжението, които бързо ще отшумяват, стига да съумеят да не драматизират прекомерно и се постараят да не реагират първосигнално.

Водните знаци Рак и Скорпион е важно да са изключително внимателни с хората от близкото им обкръжение, понеже не е изключено някой от тях да злоупотреби с доверието им и да ги злепостави.

Огнените знаци Лъв и Овен ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние, но е добре да се пазят от прибързани инвестиции или покупки.

Земните знаци Козирог и Телец ще се насочат най-вече към изясняване на междуличностните си отношения и връзки. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно да стигнат до важно за тях прозрение и по нататъшно развитие.

Въздушните знаци Водолей и Везни по всяка вероятност ще получат интересни предложения или съвети през периода. Някъде в обкръжението им може да има хора, които в много да им помогнат за изпълнението важен за тях план.