На 02.08., в 23.00 часа настъпва Новолуние в знака Лъв. Тогава градусите от движението на Луната ще съвпадат с тези на Слънцето. Действието на събитието ще се усеща най-силно на 02.08. и на 03.08, най-вече в сферите на влияние на знака, в който се случва то.

Знакът Лъв е най-бляскавият и търсещ признание знак от зодиака. Той отговаря за децата, любовта, забавленията, хобитата и хазарта.
Периодът около Новолунието е подходящ за заявяване на гледна точка, изясняване на планове и цели, изготвяне на стратегия за бъдещи действия и изясняване на позиции, както в личните, така и в професионалните взаимоотношения, докато дните след Новолунието са идеални за стартиране на проекти, започване на лични или професионални партньорства, отдаване на нови дейности, купуване на стоки или поръчване на услуги.

Съвпадът на двете Светила много силно ще повлияе на преценките ни. Възможно е да не търпим чужди мнения и намеса през периода и да сме леко нетърпеливи към останалите. Добре е да се постараем да сме внимателни при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да изтърсим нещо недомислено или обидно и да си развалим отношенията.

Най-силен подтик към промяна или предприемане на нови активности ще усетят фиксираните знаци Водолей, Телец, Лъв и Скорпион, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да достигнат до важни прозрения във връзка с неща, които до скоро са им били трън в очите и са ги притеснявали. Очаква се през периода да успеят да погледнат ситуацията, в която се намират в перспектива и да намерят верния подход или решение за нея.

Водните знаци Риби и Рак ще са силно ангажирани с финансови въпроси и може да решат да разширят дейността си или да намерят нови начини за печалба. Също така ще усещат силна нужда да черпят с пълни шепи от живота и да му се наслаждават.

Земните знаци Козирог и Дева с лекота ще взимат решенията си и ще са силно убедени в истинността на своите думи и действия. При всички случаи е добре да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого понесени от вихъра на импулсивността.

Голяма част от въздушните знаци Близнаци и Везни ще имат желание да комуникират интензивно с другите и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания или закупуване на средства за комуникация или транспорт.

Огнените знаци Стрелец и Овен по всяка вероятност ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. При тях е възможно да изникнат непредвидени събития в работата, към които ще им се наложи да се напасват.