На 23.04. в 05.00. часа сутринта настъпва Новолуние в знака Телец. Това е знакът, който отговаря за финансовата и емоционална стабилност, ценностите, грижите за тялото и собствеността.

Съвпадането на двете Светила ще действа най-силно от 22.04. до 24.04. През този период е добре да се пазим от открити конфронтации със заобикалящите, понеже има риск да драматизираме излишно и да раздуем проблема прекалено.

Също така е препоръчително да не стартираме важни проекти и да не полагаме основите на нови начинания, особено такива, от които ни зависи бъдещия просперитет и развитие, като смяна на работа или започване на интимни отношения. Важно е и да избягваме да се подлагаме на медицински или стоматологични процедури.

Най-интензивни ще бъдат дните около Новолунието за фиксираните знаци Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях може да има доста напрежение във връзка с изпълнението на ежедневните задачи, както и във връзка с отношенията им с хората, с които ще бъдат в контакт.

Много е важно да се постараят да запазят хладнокръвие, внимателно да обмислят ходовете си и да не избързват с ответната реакция. Добре е да не изпускат нервите си прекомерно, защото по този начин ще си навлекат допълнителни неприятности и в последствие ще съжаляват за казаното или направеното.

Земните знаци Козирог и Дева не е изключено да имат спор с приятел, на който разчитат и който не е изключено да ги подведе.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще са изключително емоционални във връзка с професионалните си ангажименти и финансовото си състояние. Добре е да се пазят от необмислени харчове и рисковани действия в служебен план.

Водните знаци Рак и Риби може да стигнат до важни прозрения и да вземат важни решения в този период.

Въздушните знаци Везни и Близнаци по всяка вероятност ще имат сблъсък с авторитети или хора с власт, заради които може да им се наложи да озаптяват егото си и да са по-маневриращи и напасващи се.