На 28.09. в 21.00. часа вечерта настъпва Новолуние в знака Везни. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето.

Знакът Везни отговаря за хармонията, баланса, близките връзки, частния бизнес и компромисите. Поради тази причина от 27.09. до 29.09. е много вероятно да имаме напрежение, неясноти, неразбирателства и обърквания в интимното ни партньорство. Хората, които са ангажирани с частен бизнес или работят с равноправен партньор не е изключено да имат голям конфликт или забавяне. Възможно е да са недоволни от досегашните си постижения или сътрудничество и да се спуснат да предприемат стъпки за промяна, но е добре да използват периода предимно за анализ и планиране, без да стартират нови неща, без да започват не добре премислени разговори или действия.

При всички случаи ни се препоръчва през периода да взимаме важни решения, да подписваме дългосрочни договори или сделки, да купуваме скъпи неща, да правим инвестиции или да се подлагаме на операции и да си правим зъби.
В дните около Новолунието съществува рискът да сме свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Новолунието за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Възможно е те да бъдат със свръх-изострени нерви и не особено търпеливи към останалите. Добре е да са изключително внимателни и да се пазят от грешки и недоглеждане.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Водните знаци Риби и Скорпион е добре да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Огнените знаци Стрелец и Лъв е възможно да получат важни съобщения, доставки или обаждания. Препоръчва им се да шофират внимателно и да планират нещата си по-навреме, за да не закъсняват за важни срещи.

Земните знаци Телец и Дева ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.