На 06.10. в 13.45. часа следобед настъпва Новолуние в знака Везни. Тогава Луната застава в точен съвпад със Слънцето в същия знак. Събитието е много вероятно да действа от 05.10. до 07.10.

През този период е възможно да имаме конфликти и трудности най-вече в близките ни връзки, интимното ни партньорство, служебните ни ангажименти, частния ни бизнес и контролът над ситуациите около нас, а именно сферите на влияние на знака Везни.

В професионален план е възможно да сме недоволни от досегашните си постижения или сътрудничество и да се спуснем да предприемаме стъпки за промяна, но е добре да използваме периода предимно за анализ и планиране, без да стартираме нови неща.

В личен план не е изключено да усещаме силен дисбаланс между нещата, които искаме съзнателно от другия и тези, от които в действителност се нуждаем. За това е важно да сме изключително внимателни при общуването ни с любимия, да не нищим излишни подробности и да не преиграваме в изискванията си.

В дните около Новолунието съществува рискът да сме свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме.

Най-напрегнат ще бъде за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент и лични планети в тези знаци. Добре е те да избягват влизането в конфликтни ситуации и излишното изясняване с любимия или с близък до сърцето им човек.

Водните знаци Риби и Скорпион е добре да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Огнените знаци Стрелец и Лъв ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват.

Земните знаци Телец и Дева е възможно да получат важни съобщения, които силно ще ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.