На 24.01., в 23.00 часа вечерта, градусите от движението на Луната ще съвпадат с тези на Слънцето в знака Водолей. Тогава настъпва Новолуние и най-силно ще усещаме действието му върху нас на 24.01. и на 25.01.

Много вероятно е да не търпим чужди мнения и намеса през периода и да сме леко нетърпеливи към останалите.

Знакът Водолей е най-независимият и свободолюбив знак от зодиака. Той отговаря за мечтите, целите, новите технологии, политиката, социалните контакти, каузите, астрономията, астрологията, авиацията и инженерните науки, следователно е много важно през периода на Новолунието да сме изключително внимателни именно с тези неща.

24.01. е подходящ за изясняване на планове и цели, изготвяне на стратегия за бъдещи действия и изясняване на позиции, както в личните, така и в професионалните взаимоотношения, докато денят след Новолунието - 25.01. е идеален за стартиране на проекти, започване на лични или професионални партньорства, отдаване на нови дейности, купуване на стоки или поръчване на услуги.

Най-интензивни ще бъдат дните около Новолунието за фиксираните знаци Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях може да има доста напрежение във връзка с постигането на неща, които отдавна са им цел, както и във връзка с отношенията им с хората, с които са в контакт.

Не е изключено да се почувстват принудени да преустановят отношенията си с хора, които по един или друг начин ги притесняват и пришпорват да вървят в друга от избраната от тях посока. Много е важно обаче, да се постараят да запазят хладнокръвие, внимателно да обмислят ходовете си и да не избързват с ответната реакция. Добре е да не изпускат нервите си прекомерно, защото по този начин ще си навлекат допълнителни неприятности и в последствие ще съжаляват за казаното или направеното.

Въздушните знаци Везни и Близнаци по всяка вероятност ще имат сблъсък с авторитети или хора с власт, заради които може да им се наложи да озаптяват егото си и да са по-маневриращи и напасващи се.

Водните знаци Рак и Риби може да стигнат до важни прозрения и да вземат важни решения в този период.

Земните знаци Козирог и Дева не е изключено да имат спор с приятел, на когото разчитат и който не е изключено да ги подведе.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще са изключително емоционални във връзка с професионалните си ангажименти и финансовото си състояние. Добре е да се пазят от необмислени харчове и рисковани действия в служебен план.


Виж още:

Любовен хороскоп за месец януари
Месечен хороскоп за януари