Луната ще намери пълната си форма под знака на Близнаци. И този период ще се окаже предизвикателство за света.

Първото лятно новолуние на 6-ти юни обещава да бъде истинско изпитание за силата на света. Този път Луната ще е пълна в Близнаци, а Слънцето и Луната са в специална „връзка“ с Венера и в квадрат със Сатурн. Всичко това носи много силна енергия, която ще наложи да се каже истината, често не най-приятната.

Астролози казват, че тази нова луна няма да ни донесе нищо добро. На преден план ще излезе темата за неудобните истини, брачните конфликти, изневерите. Темата за яснотата в любовта. Предстои месец, в който ще можете да разберете важна информация за себе си. Например, ако отдавна не сте женени, си струва да си зададете въпроса: защо? Може би, ще чуете в отговор не най-приятните неща, но ще бъде честно.

Тъй като звездите не обещават лесни решения, първият летен месец се очертава да бъде конфликтен. Истината невинаги е по вкуса ви, а неприятната истина често става повод за обида. Но от друга страна, ако искате да разтърсите нещата, да раздвижите енергията на живота си и да излезете от зоната си на комфорт и да чуете честна критика, новолунието е подходящият момент да задавате въпроси.

Юни ще бъде месец, в който чувствата ще избледнеят под гнета на ежедневието. Затова трябва да се опитате да не се отегчавате един друг в брачните отношения. Наслаждавайте се на лятото и избягвайте спорове. По-добре е да избягвате и дългове и задължения.

Към семейните проблеми от 6-ти юни ще се присъединят и конфликтите на бащи и деца. Всичко отива към изостряне. По-възрастното поколение тук изглежда не съвсем адекватно в изискванията и претенциите си към младите. По-възрастните трябва да се сдържат и да спрат да се вкопчват в младите. Напротив, те трябва да се радват на подрастващите деца и внуци. Тогава всичко ще върви гладко. Така че през юни е по-добре да се въздържате с желанието да давате непоискани съвети.

Трудният период ще продължи един месец, до следващото пълнолуние. Луната ще поднови цикъла си отново на 3-ти юли 2024 г.