Преди две години Нейт Дентън остава самотен баща и трябва да се грижи за двете си деца – момиче и момче. Тогава Нейт се зарича, че дъщеря му Невея няма да изпусне нищо от момичешката забавления и радости на детството.

Днес 42-годишният баща се е научил да прави плитки, кокове и интересни конски опашки, за да радва дъщеря си. Той смята, че всички бащи трябва да се научат да го правят.

„Преди се припотявах само при мисълта, че трябва да вържа конска опашка на дъщеря си, а да направя плитка беше абсолютно невъзможно“, разказва Нейт, който е директор в маркетингова агенция. „Няма нищо женствено в това да сплетеш косата на дъщеря си. Но когато тя е на 6 и те помоли да ѝ направиш плитка и ти можеш да го направиш, значи си върхът. Толкова е просто.“

Невея има много дълга и гъста коса, затова първоначално Нейт едва можел да я среше, а какво остава за това да я сплете. Сега бащата се е превърнал в истински спец – за Св. Валентин е оформил косата на Невея като сърце, за Великден е сложил дори малки пиленца.

Нейт остава сам през 2015 г., когато връзката му се разпада.

Той разказва, че в началото връзвал косата на Невея на най-обикновена опашка, но след това решил да стане по-креативен, защото не искал хората да си помислят, че не влага никакво старание в отглеждането на децата си.

Понякога синът му Декстър също се сдобива с интересна прическа, но момченцето предпочита да играе, а да стои мирно за прическа изобщо не му е по вкуса.

Благодарение на уменията си Нейт е спечелил много приятели в училището на Невея. „Понякога майките ме спират, а собствените им дъщери искат да им направя косата като Невея. Моята дъщеря е на седмото небе и това е основната причина да продължавам да се уча.“

„На следващия ден след Св. Валентин тя ми каза, че никой друг нямал сърце в косата като нея. За Деня на динозаврите бяхме направили косата ѝ като стегозавър, което беше страхотно. Много хора ми казват прекрасни неща и ми пишат колко е хубаво, че правя това за дъщеря си. Но когато виждаш, че дъщеря ти е толкова щастлива, защо да не го правиш? Невея и аз сме много близки и радостното ѝ личице, когато ѝ сплитам косата, ме прави истински щастлив.“