Огледалните дати винаги са носили силно значение и символика в себе си. Част от тях носят положителна, а други негативна енергия. Точно заради това е важно да се възползваме максимално от силата им.

След първата за тази година огледална дата, която бе през февруари, ето че и днешната дата, 5 май, е изключително силна като енергия. Числото 5 символизира единство, начало и край. 

Това е числото на сляпата съдба, смятано от едни за най-свещеното и благодатното, а от други - за най-несигурното, опасното и ненадеждното. Пет са сетивата - зрение, слух, обоняние, осезание, вкус. Човекът е пентаграма - две ръце, два крака и глава, който може да бъде оприличен на петолъчка. Това е числото на четирите посоки на света плюс центъра. Пет са елементите на китайската философия. 5 е числото на квинтесенцията - алхимически термин, означаващ четирите елемента плюс онова, което ги обединява - едно пето свойство на физическото съзнание.

На по-високо ниво е магьосникът, властелинът на природните сили, алхимикът. Това число много често се среща в природата и се свързва с чувствеността. То не е уравновесено число, не е числото, което свързва противоположностите, а именно - първото женско число - 2 и първото мъжко число - 3. Пет бележи средата на редицата от едно до десет, тоест повратната точка, от която еднакво добре се вижда и миналото, и бъдещето.

5 май - Лунно затъмнение

Второто затъмнение за 2023 г. ще настъпи именно днес и ще премине под влиянието на Скорпиона и ще бъде в полусянката на Земята. Днешният ден се смята за ден на измама, лицемерие, егоизъм, ревност, предателство и манипулация. На този ден не е препоръчително да се вярва на всичко, което говорят другите. 5 май ще бъде и огледална дата, така че част от отрицателната енергия на затъмнението ще бъде отблъсната от магията на числото 5. Това ще помогне на всички нас да не се чувстваме толкова отчаяни и негативни в този ден. 

Как да сбъднем желанията си

Днес е от особено важно значение да мечтаем, да визуализираме, ако можем - да се занимаваме в духовни практики, които да привлекат късмета на наша страна.

Като начало разчитайте на интуицията, а после си представете какъв би бил плодът на вашата победа. Формулирайте добре желанието си, запишете го на лист и започнете да работите върху неговото изпълнение. Тези, които мислят позитивно, разчитат напълно на себе си и са готови да окажат искрена помощ на другите, ще могат най-сигурно да постигнат целите си.

Какъв по-хубав ден от този да погледнем позитивно и с доверие към живота, но също така и да сбъднем най-съкровените си мечти! Не забравяйте, че Вселената ще ви помогне, вие само трябва да повярвате! Отърсете се от всичко лошо и негативно и предизвикайте доброто в живота си!