X

Огромната грешка, заради която силните жени остават сами

от в 11:00 на 11.10.2017 в Всичко за теб | Любов


Огромната грешка, заради която силните жени остават сами

Огромната грешка, заради която силните жени остават сами

„Чувстваш ли се неразбрана от мъжете?

Усещаш ли, че мъжете се страхуват от теб, защото ти си силна и успяла жена? Мъжете просто не те канят на срещи?

Винаги си си мислела, че привлекателният външен вид и успешната кариера ще ти помогнат по-лесно да си намериш мъж, но, за съжаление, това изобщо не е така. Много силни и успели жени изпитват трудности при намирането на любовта.

Чудиш ли се защо си успяла в живота, но още си сама?

Ето защо: Силните и успели жени обикновено се самоопределят като независими, директни и уверени. Те знаят какво искат и знаят точно как да го получат.

Повечето силни жени признават, че биха свършили работата по-добре сами, отколкото да зависят от някого другиго. Те не се страхуват от предизвикателствата, непоклатими са във възгледите си и знаят, че могат да влияят на другите.

Въпреки че всички тези качества са положителни, те се оказват най-големият проблем при намирането на подходящ партньор, защото просто никой не отговаря на високите изисквания на силната жена.

Силните и успели жени искат мъж, който да им е равен в успеха, който да се държи като истински мъж, който да не подвива опашка и да не обвинява другите, когато самият той е сбъркал. Силната жена иска мъж, който да я кара да се чувства обичана и значима и в същото време да й позволи да бъде независима.

Силната жена сигурно е най-противоречивият тип жена.

Тя копнее за любов, като всички останали, но в същото време не може да приеме, разбере и обича своята женствена страна. Женската енергия е креативна, интуитивна, обичаща, свободолюбива, грижовна и спонтанна. Женската енергия е по-възприемчива. Мъжката енергия е по-агресивна, нетърпелива, логична и амбициозна. Мъжката енергия е по-действена.

Силните жени, които са преживели много трудности през живота си, възприемат мъжката енергия и не желаят да използват своята женска енергия. Те не я разбират и не знаят как да я оползотворят.

Силните жени си мислят, че женската енергия е синоним на слабост. Мислят си, че женствеността се изразява в това да бъдат принцеси, които имат нужда да бъдат спасени от принца, които нищо не мога да направят сами, затова трябва някой мъж да ги води за ръка. Не, не и не. Не в това се изразява женската енергия.

Женската енергия се крие в това да приемеш и да се радваш на факта, че си жена. Слабостта на мъжете е точно тази женственост. Затова женската енергия може да бъде и оръжие.

Нека си представим, че харесваш даден мъж, с когото обаче нещата не вървят така добре, както ти се иска и той не полага усилията, които си си представяла. Може би е уплашен от професионалното ти отношение към връзката ви. Ти си директна и направо му казваш какво искаш, каниш го на среща, казваш му къде искаш да отидете, а после не му позволяваш да плати и дори му обясняваш, че е обидно той да плаща и за теб.

Грешката ти е, че забравяш факта, че агресивната енергия у една жена не привлича мъжете. Знам, че искаш да му бъдеш равна и затова настояваш да платиш, искаш да се покажеш силна и независима, но когато искаш на всяка цена да бъдеш мъжа във връзката и нарушиш хармонията между мъжката и женската енергия, мъжете си тръгват, защото са сметнали, че за тях е по-стресиращо, отколкото забавно да бъдат с теб.

Сигурно като силна жена в такива моменти си мислиш, че той не те разбира, може би дори не е достоен да бъде с теб.

В крайна сметка урокът, който трябва да научиш, е: Ако се опитваш да изземеш функцията на мъжа в една връзка, никога няма да привлечеш един мъж. Затова, ако искаш да имаш връзка, но да си останеш силна и успяла жена, просто се научи да обичаш женската си енергия, което в никакъв случай не е слабост.“

Лора ПулТеми   връзки | любов | силна жена | силните жени

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.