„Чувстваш ли се неразбрана от мъжете?

Усещаш ли, че мъжете се страхуват от теб, защото ти си силна и успяла жена? Мъжете просто не те канят на срещи?

Винаги си си мислела, че привлекателният външен вид и успешната кариера ще ти помогнат по-лесно да си намериш мъж, но, за съжаление, това изобщо не е така. Много силни и успели жени изпитват трудности при намирането на любовта.

Чудиш ли се защо си успяла в живота, но още си сама?

Ето защо: Силните и успели жени обикновено се самоопределят като независими, директни и уверени. Те знаят какво искат и знаят точно как да го получат.

Повечето силни жени признават, че биха свършили работата по-добре сами, отколкото да зависят от някого другиго. Те не се страхуват от предизвикателствата, непоклатими са във възгледите си и знаят, че могат да влияят на другите.

Въпреки че всички тези качества са положителни, те се оказват най-големият проблем при намирането на подходящ партньор, защото просто никой не отговаря на високите изисквания на силната жена.

Силните и успели жени искат мъж, който да им е равен в успеха, който да се държи като истински мъж, който да не подвива опашка и да не обвинява другите, когато самият той е сбъркал. Силната жена иска мъж, който да я кара да се чувства обичана и значима и в същото време да й позволи да бъде независима.

Силната жена сигурно е най-противоречивият тип жена.

Тя копнее за любов, като всички останали, но в същото време не може да приеме, разбере и обича своята женствена страна. Женската енергия е креативна, интуитивна, обичаща, свободолюбива, грижовна и спонтанна. Женската енергия е по-възприемчива. Мъжката енергия е по-агресивна, нетърпелива, логична и амбициозна. Мъжката енергия е по-действена.

Силните жени, които са преживели много трудности през живота си, възприемат мъжката енергия и не желаят да използват своята женска енергия. Те не я разбират и не знаят как да я оползотворят.

Силните жени си мислят, че женската енергия е синоним на слабост. Мислят си, че женствеността се изразява в това да бъдат принцеси, които имат нужда да бъдат спасени от принца, които нищо не мога да направят сами, затова трябва някой мъж да ги води за ръка. Не, не и не. Не в това се изразява женската енергия.

Женската енергия се крие в това да приемеш и да се радваш на факта, че си жена. Слабостта на мъжете е точно тази женственост. Затова женската енергия може да бъде и оръжие.

Нека си представим, че харесваш даден мъж, с когото обаче нещата не вървят така добре, както ти се иска и той не полага усилията, които си си представяла. Може би е уплашен от професионалното ти отношение към връзката ви. Ти си директна и направо му казваш какво искаш, каниш го на среща, казваш му къде искаш да отидете, а после не му позволяваш да плати и дори му обясняваш, че е обидно той да плаща и за теб.

Грешката ти е, че забравяш факта, че агресивната енергия у една жена не привлича мъжете. Знам, че искаш да му бъдеш равна и затова настояваш да платиш, искаш да се покажеш силна и независима, но когато искаш на всяка цена да бъдеш мъжа във връзката и нарушиш хармонията между мъжката и женската енергия, мъжете си тръгват, защото са сметнали, че за тях е по-стресиращо, отколкото забавно да бъдат с теб.

Сигурно като силна жена в такива моменти си мислиш, че той не те разбира, може би дори не е достоен да бъде с теб.

В крайна сметка урокът, който трябва да научиш, е: Ако се опитваш да изземеш функцията на мъжа в една връзка, никога няма да привлечеш един мъж. Затова, ако искаш да имаш връзка, но да си останеш силна и успяла жена, просто се научи да обичаш женската си енергия, което в никакъв случай не е слабост.“

Лора Пул