Октомври е тук и вече усещаме есенните изкушения с пълна сила. Какви са целите ти за този месец? Ще ти издадем, че той ще бъде най-добър за три зодиакални знака, така че не се колебай да се възползваш от него, ако си Близнаци, Везни или Водолей. Истината е, че сме на повече от половината път през „зодиакалното колело” и за щастие нещата започват да се подреждат. Всъщност, вероятно вече забелязваш разликата, особено с Венера, която се свързва с неопитността и търсенето на истината на Скорпиона.

Но какво значение има това през октомври? Е, за начало, Венера е планетата, която управлява Везните, така че както Слънцето, така и Меркурий, преминават през знака на тази зодия, а и откъде мислиш, че тези небесни тела получават енергията си? Воала! Венера в Скорпион е „поела” небето и просто трябва да изчакаме, докато Меркурий влезе в тази зодия на 9 октомври. Не ни разбирай погрешно, Везни – това все пак е твоята „слънчева” революция. Венера ще се оттегли на 5 октомври, но ще се върне в знака на Везните точно навреме за Хелоуин. Страхотно, нали?

А ето и защо октомври е най-добрият месец за трите зодии, които споменахме по-рано:

Близнаци

Слънцето активизира флиртуващия ти Пети дом на забавление, романтика и креативност този месец, а ти наистина гориш. Нека признаем, флиртуването е любимото ти забавление, а и кой може да устои на веселите пламъчета в очите ти? Новата Луна във Везни на 8 октомври осветява зоната на твоята диаграма, свързана с творческото ти изразяване, предизвиквайки колоритно ново начало. Работиш ли върху нов креативен проект? Кой знае, може би ще срещнеш някой специален този месец. Всичко е възможно в Петия ти дом. Говорейки за любов, Венера става ретроградна на 5 октомври в Шестия ти дом, свързан със здравето и ежедневната ти рутина. Възстановяваш ли отношенията на работното си място? Може би започваш нов тренировъчен режим. Каквото и да е, ретроградната енергия е идеална за работа „зад кулисите”, така че не се тревожи!

Везни

Слънцето пътува през Първия ти дом, който е свързан с външния ти вид и личната ти идентичност, затова тези две неща ще бъдат приоритет за теб през това време. Везните са една от зодиите, които най-много обичат и ценят красотата в живота. Управляваща те планета Венера ще е ретроградна на 5 октомври и ще поеме към Втория ти дом - този на финансите и самооценката. Ще си направиш такава, а по време на този ретрограден цикъл ще хвалиш малко повече себе си. Както стана ясно, планетата на любовта ще се върне в твоята зодия точно навреме за Хелоуин и дотогава ще имаш по-добра представа за ценностите си. Няма от какво да се страхуваш, напротив. Този ретрограден период ще ти донесе и известно затваряне в себе си, но може би и допълнителни парични средства.

Водолей

Слънцето пътува през Деветия ти дом - на пътуването и образованието. Изпитваш вълнение и си готова за спонтанност, както винаги. Разширяваш хоризонтите си и се чувстваш готова да поемеш по нов път. Меркурий ти влияе, така че е възможно да решиш да се върнеш към ученето. Междувременно Венера действа добре на Десетия дом на амбицията и кариерата. Така че, през това време щe си изключително привлекателна за хората около себе си. Обаче, не забравяй да забавиш малко нещата, щом Венера стане ретроградна на 5 октомври. Няма от какво да се страхуваш, но все пак бъди внимателна – може да се сблъскаш с неприятности в професионалните си взаимоотношения. Добра новина е, че когато Венера е в Скорпион, истината излиза наяве.