На 3 февруари, петък, Софийска филхармония ще представи един забележителен концерт с откъси от шедьовъра на Бизе – „Кармен“, както и най-доброто от италианската и руската опера. Произведенията ще прозвучат под палката на  младия виенски маестро Винценц Праксмарер, възпитаник на Виенската консерватория и диригент с огромен оперен и симфоничен репертоар и опит. Концертът ще разкрие и бляскавата виртуозност на мецосопраното Виолета Радомирска и лиричната кантилена на баритона Красен Карагьозов.

Програмата на концерта включва най-прочутите и обичани увертюри, арии и дуети от „Силата на съдбата“ и „Трубадур“ на Верди, „Пуритани“ на Белини, „Манон Леско“ на Пучини, „Италианката в Алжир“ на Росини, „Дама Пика“, „Евгени Онегин“ и „Жана д’Арк“ на Чайковски и „Царска невеста“ на Римски-Корсаков, които ще очароват публиката в една елегантна и емоционална вечер.

Виолета Радомирска ще изпълни и прочутата „Хабанера“ на Кармен из едноименната опера на Бизе, роля, която през тази година ще изпълнява в оперния театър в Нюшател, Швейцария. Виолета завършва своето образование в София, след което талантът, красивото й цветисто мецосопрано и безупречната  ѝ вокална техника ѝ отреждат място в трупите на оперното студио в Цюрих и театъра в Люцерн, в които поддържа обширен репертоар от най-престижните главни роли. Участва във фестивали, постановки и звукозаписи под диригентството на имена като Николаус Харнонкур, Нелло Санти, Валери Гергиев, Марчело Виоти, Уилиям Кристи.

Красен Карагьозов започва своята музикална кариера като пианист, но постепенно любовта към пеенето надделява. През 2008 г. прави своя дебют в операта в Сан Хосе с „Евгени Онегин“ и оттогава е един от най-желаните солисти на десетки оперни и симфонични състави в САЩ.

Билети можете да намерите на касата в зала „България“, в мрежата на Ивентим и в бензиностанции OMV.Красен е носител на първа награда от певческия конкурс „Шарлът Опера Гилд”, победител на конкурса на Метрополитен Опера - регион Северна Каролина и др. Бъдещите му ангажименти включват представяне в оперите „Мантията” и „Джани Скики” от Джакомо Пучини за Уест Бей Опера.Повече информация на http://sofiaphilharmonie.bg