Не скачай в нова връзка веднага. Дай почивка на сърцето си. Дай си време преди да правиш, каквото и да е, свързано с миналото или бъдещето.

Няма определен период, в който сърцето ти да се възстанови, в който да забравиш за човека, който е разбил сърцето ти. Може да отнеме месеци или седмици, или години.

Спри да си повтаряш, че времето ти изтича, че си недостатъчна, че не си добра за околните, че трябва да си сама.

Остани сама, докато сърцето ти се възстанови. Можеш и ще се наслаждаваш. Когато си сама, ще преживееш красиви неща, ще опознаеш себе си и ще наредиш отново приоритетите си. Така ще събереш кураж, за да правиш това, което ти искаш, а не някой друг.

Ти сама избираш по кой път да поемеш. Това, че една любов, една връзка се е провалила, не означава, че трябва да се предадеш. Човекът за теб е там някъде и ще го срещнеш. Не се насилвай да си чат от отношения, които не желаеш.

Наслади се на това да си сама. Справи с с всяка трудност. Сълзите не са лоши. Те ще ти помогнат да го забравиш. И един ден ще си готова за нещо ново. Сама ще усетиш.

Не се стресирай. Пусни се по течението. Не се впускай в ситуации, за които не си готова.

Боли да си сама след дълга връзка, но запомни, че си красива, талантлива и си по-добра от вчерашния ден. Стойността ти няма да се промени, защото си необвързана.