Любовта невинаги е магична. Тя не е само мили целувки и пеперуди в корема. Не ти дава само криле, с които да полетиш. Не е и само прегръдките.

Искаше ми се да е само това.

Иска ми се всяко момиче да изчака този тип любов, да се бори за нея. Иска ми се да можем да се видим така, както изглеждаме в очите на другите. Изкуство в този мрачен свят. Светлината в нечий живот.

Защото всеки човек е.

За съжаление, прекалено често виждам хора, които се примиряват с по-малко, отколкото заслужават. Виждам силни, прекрасни и вдъхновяващи жени да дават шанс да неверници, лъжци и играчи отново и отново. И аз съм била като тях.

Позволяваме им да ни разрушат, а след това да залепят сърцето ни парченце по парченце, за да го счупят отново. Ние им вярваме, че ще се променят и това продължава дълго.

Защото искаме да повярваме, че някой ден всичко ще е различно и ще ни обикнат истински.

„Той се промени.“, „Той каза, че ще се постарае.“, „ Ще спре да ѝ пише.“ – лъжа след лъжа. Мъжете, особено тези с чаровна усмивка, знаят какво да кажат и кога да го кажат, за да не си тръгнем, за да имат кого да манипулират. Искат да ни въртят и да ни залъгват, давайки ни надежда, че ще ни отвърнат и те с любовта, която ние им даваме.

Те няма да го направят, а ти ще загубиш себе си.

Ще забравиш коя си. Ще се ръководиш от нуждата да си с него, да имаш вниманието му. Може би ще започнеш да се обличаш различно, ще скъсиш косата си. Това няма да промени нищо.

Той няма да те обикне.

Защото обича само себе си, а ти угаждаш на егото му.

Мило момиче, повярвай ми, когато ти казвам, че има страхотни мъже. Виждала съм ги. Някой от тях е за теб и е готов да те цени, да те прави щастлива, да се влюби в теб и недостатъците си, които се опитваш и ти да приемеш.

Той иска да прекарва пръсти през косата ти, докато спиш, да те гледа, да те целува и да не позволява на сълзите ти да се появяват на лицето ти. Той ще вижда само доброто в теб и не би те наранил за нищо на света.

Моля те, спри да преследваш момчето, което не отговаря на съобщенията ти, което иска да тичаш след него, което лъже и изневерява. Спри да търсиш извинения за поведението му. Той не е от добрите.

Заслужаваш нещо по-добро.

Знам, че не искаш да си сама. Знаем, че тази мисъл те плаши, но е по-добре така, отколкото да пропиляваш енергията и щастието си.

Прави нещата, които той не харесва. Излизай с приятелки. Обличай се по начина, по който ти искаш. Бъди свободна. Обикаляй. Влюби се във себе си и изпробвай нови неща. Захвърли всяка негова критика, защото вече няма никаква тежест.

Ти имаш.

Някой ден някой ще забележи искрите в очите ти и ще се влюби. Ще те защитава и обича. Ще те хване и няма да иска да те пусне, шепнейки ти най-красивите думи:

„Ти си всичко за мен.“

Защото си. Ще го разбереш.