Мъжете си мислят, че знаят всичко! Може и така да е. Но само до момента, в който станат бащи. Тогава животът им се обръща на 180 градуса и техният поглед върху живота се променя изначално.

Предлагаме ви част от откровенията, които те споделят, след като са станали татковци:

Домът крие смъртоносни опасности

Всички предмети, разположени под височината на собствения им колан трябва да бъдат прибрани или най-добре унищожени, защото са заплаха за здравето и живота на детето.

Сънят е новата ви еротична фантазия

Да успеете да спите 8 часа без прекъсване е по-мечтаната фантазия от съвместен душ с Анжелина Джоли. Ако изобщо са ви останали сили за фантазии.

Изведнъж установявате, че имате странен, на моменти дори неприятен характер

Всеки човек познава себе си най-добре или поне така си мисли. Когато обаче се появи малкия ви наследник, установявате колко безсмислени са вашите капризи и излишна упоритост. В същото време идва и осъзнаването какъв „трън в петата“ сте били за всичките си роднини.

Започвате да мечтаете да сте идеал за вашата дъщеря

По всякакъв начин ще се опитвате да въздействате върху формирането на вкуса и отношението ѝ към живота и околните, но най-вече към момчетата.

Ще установите, че не всичко зависи от вас

Когато за първи път изпуснете детето си от ръце, ще се молите всичко да е наред и на него да му няма нищо, и дори до този момент никога да не сте се молили и никога да не сте изричали молитви, ще се удивите, че сега го правите.

Ще осъзнаете, че сте лош психолог

Около втората годинка децата се научават да манипулират възрастните и започват да използват това свое умение доста умело. Ако не искате да живеете в бъдеще с един малък диктатор, трябва да намерите начин да запазите водещата си позиция, дори да е нужно да казвате по повече от 50 пъти на ден „НЕ“. Това е трудна задача, но трябва да я изпълните.

Свободно време ще имате само, когато детето спи

Казват, че детето е работодател, който не познава Кодекса на труда. За него няма ден и нощ, няма работен и почивен ден.

Малък, не означава тих

Дори да тежи само 6 килограма, едно дете може да възпроизведе сериозните децибели на излитащ самолет, ако е разстроено. Да не говорим, че някои от малките ангелчета са порядъчно шумни, дори когато спят.

Разбирате, че ако детето си харесва един анимационен филм, то нищо не може да го спре да го гледа по 50 и дори по 100 пъти

Да преговаряте с него да спре или да му пуснете друг анимационен филм е като да преговаряте с терорист. Ще научите, че с детето трябва да говорите внимателно, тихо и с мек глас, ако искате да постигнете някакъв успех. Умалителните наставки може да свършат известна работа, но най-важното е в гласа ви да няма и нотка от раздразнение или назидание.

Разбирате, че щастието е…

В това детето да преживява всеки момент пълноценно, това ще ви накара да усетите особен прилив на нежност. Нещо, което до този момент не се е случвало да изпитвате. Колкото и твърди мъже да сте, детето, със своите думи и действия ще ви пречупи и ще се удивите, че след появата му сте готови да изпитате неподозирани емоции и дори да триете сълзи от радост или тревога. И няма да ви пука от това, дали има свидетели на тези ваши емоции, или не.

Източник: purvite7