Грижовност, търпение, любвеобилност – това са само част от качествата, които всеки добър татко трябва да проявява към децата си. А чудили ли сте се кои са най-добрите татковци според астрологията? Четете нататък за пълната класация!

12. Дева

Хората, родени под този знак, са добре организирани и харесват нещата да се случват според техния план. Именно затова децата трябва винаги да слушат бащите си и да не спорят с тях, нито да се държат лошо. Девите обичат хармонията и мира и не им допада, когато те бъдат нарушавани – точно заради това в техния дом няма място за хаос. Могат да бъдат прекалено критични към хлапетата, но ги обичат с цялото си сърце.

11. Овен

Мъжете от този зодиакален знак са хора, които могат да мотивират. Те учат и окуражават децата си да бъдат независими и силни. Но Овенът има две лица – от една страна може да е подкрепящ и любящ баща, който приема всякакво поведение, а от друга страна може да се превърне в прекалено взискателен и нетърпелив. Дамата до него трябва да го подкрепя да избере правилния път във възпитанието на децата си.

10. Скорпион

Хората, родени под този знак, са по-мрачни от останалите. Те не показват много емоции, крият тайните си и е трудно да се отворят пред останалите. Имат проблем с това дори и пред децата си, които обичат много. Бащата Скорпион не може да изрази чувствата си дори пред тях и те го виждат като мистериозен човек. Но не забравяйте, че него го е грижа за тяхното благосъстояние и е отдаден на семейството и грижата за него. Той може да защити любимите си хора смело и отдадено.

9. Стрелец

Човекът, роден под този знак, цени семейството и мечтае да създаде свое. Той подхожда към ежедневието си сякаш е нещо необичайно и винаги използва вродения си авантюризъм. И точно това търси в живота. Дори и бащинството е събитие, на което Стрелецът се отдава напълно и дори може да пресилва емоциите, които влага в това.

8. Водолей

Хората, родени под този знак, често имат проблеми със създаването на връзки, базирани на емоциите. Но семейството им помага да се променят и да се отворят към останалите. Децата ги карат да виждат нуждите на останалите и да се фокусират върху тях. Те възпитават хлапетата си да бъдат социално активни и да проявяват винаги желанието си за действие. Учат ги на това какво е важно в живота.

7. Близнаци

Хората, родени под този знак, са много общителни и искат децата им също да бъдат такива. Те окуражават наследниците си да говорят и да учат нови неща, както и да се запознават с нови хора. Прекарват времето си по активен начин – не водят децата си само на кино, но и на походи и експедиции. Дори и бащата от зодия Близнаци да не създава лесно емоционална връзка с останалите, той ще положи много усилия да го направи с децата си.

6. Риби

Хората, родени под този знак, не са типичните идеални родители. Но имат една характеристика, на която останалите могат само да завиждат – успяват да създадат изключително силни връзки с децата си. Бащите от зодия Риби винаги имат много идеи, креативни са и обичат да играят с децата си. Те също така умело успяват да облекчат напрежението, а това е много ценно за семейството.

5. Везни

Хората от тази зодия са спокойни и справедливи. Бащите не правят изключение – те винаги виждат, когато децата им имат проблем и ги изслушват внимателно. Към всичко се подхожда с разговор и обяснение, затова в дома им рядко има писъци и крясъци. Този подход им помага да разрешат сложните ситуации бързо, както и да научат децата си на важни уроци.

4. Телец

Хората, родени под този знак, са много грижовни. Бащите от зодията вярват, че най-важното е на децата им да не им липсва нищо. Те винаги се опитват да им дадат най-доброто, но са изключително упорити и затова държат децата си под контрол. Важно е да им дават свободата да правят сами изборите си, за да се научат на самостоятелност.

3. Лъв

Хората, родени под този знак, са много отдадени на семейството си и го защитават във всяка ситуация. Бащата Лъв подкрепя децата си и винаги ги мотивира да преследват мечтите си. Техните успехи го правят много горд и той обича да се хвали пред останалите с техните постижения. Децата винаги могат да разчитат на него, защото той е до тях във всичко.

2. Рак

За хората, родени под този знак, домът и семейството са най-важни. Бащите от зодия Рак са нежни и умеят да си създават стабилни връзки с децата си. Те ги възпитават отлично и се чувстват обичани и подкрепяни по всяко време. Благодарение на неговата грижовност, малките винаги са в безопасност и нищо не им липсва.

1. Козирог

Хората, родени под този знак, са търпеливи и отговорни. Същото важи и за бащите Козирози. Те са разумни, топли и спокойни в отношенията си с децата и разбират проблемите им. Когато този мъж е готов да стане баща, той се отдава напълно на каузата си и би направил всичко за своите деца.