Ще получите ли повишение? Ще се разбирате ли с шефа ви? Кога ще е най-благоприятното време да започнете собствен бизнес? Отговорите на тези въпроси може да разберете в нашия кариерен хороскоп за 2018 г.:

Овен

През новата година звездите ще изискват повече усилия от вас. Ще получите нови възможности за развитие, но и ще се сблъскате със сериозни житейски уроци. В кариерно отношение ще се справяте добре, а и доходите ви ще нараснат. Все пак трябва да внимавате как харчите парите си. От март до юли ще сте склонни към прахосничество. Вярно е, че веднъж се живее, но ние ви казваме, че нямате нужда от 5 чифта бански за лятото. По време на този период не разчитайте на връзките ви в чужбина за важни бизнес дела. Ако имате собствен бизнес, недейте да рискувате от април до септември.

Очаквайте задълженията ви да нараснат, но не се плашете – тази година ще преливате от енергия и нищо на професионалния фронт няма да ви спре.

Телец

През новата година работата ви няма да върви толкова гладко, колкото ви се иска. Ще полагате огромни усилия, но резултатите няма да отговарят на очакванията ви. Тайната към успеха се крие във вашата нагласа – ще трябва да обмислите нови бизнес възможности и да се откажете от онези начинания, които изглеждат изчерпани. Очаквайте много нови възможности през март и юни. Подгответе се за повече трудности и задължения през април и август, тогава ще трябва да се концентрирате върху работата си и наистина да се постараете. Очаква ви ново бизнес партньорство през октомври.

Близнаци

Очаквайте много нови възможности за развитие от май до ноември. В този период безупречната ви работа ще предизвика завистта на не един ваш конкурент. Завистните обаче ще останат с пръст в уста, защото работата ще ви спори през цялата година. Ще бъдете заредени с енергия и вдъхновение, а креативните ви идеи ще бликат една след друга. Хубаво е да се замислите как да повишите компетенцията си и да развиете ваш талант. Периодът след 12 октомври е особено благодатен за научаването на нови неща. Конкурентите може и да са ви ядосани, но колегите ви ще бъдат във възторг от вас и ще се вслушват в мнението ви все по-често.

Рак

Очаквайте нови източници на приходи през тази година. Освен това на работното място ви очаква успех след успех. Енергията ви няма да стихва нито миг и вие ще подхождате към работата особено напористо, с две думи – каквото има да се свърши, ще бъде свършено. Благодарение на тази ваша амбиция ви очаква растеж в кариерната стълбица. Шефът ви ще оцени работата, която сте свършили, и вероятно ще получите повишение. Този силен период ще продължи до октомври.

Очаквайте нови запознанства, които ще се отразят благоприятно на кариерата ви. Направените връзки ще ви отворят вратите към нови бизнес възможности. Съветваме ви обаче да подхождате тактично към тези нови партньорства, да не бъдете твърде агресивни или да взимате твърде радикални решения, защото това ще отблъсне новите ви познати.

Лъв

Ако имате собствен бизнес, тази година ще трябва да следите конкурентите си по-отблизо, защото иначе ще пропуснете няколко златни възможности за развитие. Иначе прогнозите за вас изглеждат добри, но ще трябва да се настроите към нова обстановка и може би да подходите по-различно към работата си, за да имате чудесните резултати, на които сте свикнали.

Ще трябва да положите повече усилия да се разбирате с колегите или подчинените ви. Съветваме ви да приберете ноктите около юли и август, защото тогава обстановката ще е най-напрегната. Работете върху взаимоотношенията ви с колегите, защото това ще ви се отплати. Ще бъдете изпълнени с енергия през октомври и ноември – това ще бъде благоприятен период за започване на нови начинания.

Дева

През новата година очаквайте нови източници на приходи. Кариерата ви ще претърпи известна промяна, може дори да смените професията си. Очаквайте да се запознаете с интересни хора, които ще ви отворят нови врати. Не пренебрегвайте подобни възможности, защото от тях може да се роди дългосрочно партньорство, което да ви носи постоянен и не малък приход в бъдеще. Ще имате повече работа от февруари до юни, но се опитайте да не се пренатоварвате, въпреки че ние знаем, че сте перфекционисти и искате да свършите всичко сами.

Везни

Кариерата ще бъде ваш приоритет през новата година. От март до юли избягвайте взимането на важни решения, по-добре е да смените работата си в друг момент от годината. Очакват ви много предизвикателства, които обаче ще се превърнат във възможности за развитие и повишение. Съветваме ви да не подхождате твърде агресивно и амбициозно към дадените проекти, защото това ще нажежи обстановката в екипа ви. Подхождайте по-меко към ситуациите, иначе ще изгубите ценни кадри. Очаквайте повече командировки и бизнес пътувания през новата година.

През 2018 г. ще получите много нови възможности, но се възползвайте мъдро от тях – не взимайте прибързани решения, защото не всичко, което блести, е злато.

Скорпион

Тази година ще пращите от енергия, а началото на годината ще е особено добро за вас, ако успеете да впрегнете тази сила в нещо продуктивно. Ще имате възможност да работите в чужбина или да развиете бизнеса си. Подчинените ви ще са във възторг от решенията ви, а колегите ще ви подкрепят във всяко начинание. Ако имате шеф, той ще е много доволен от вас, защото през новата година бъдете много работливи. Избягвайте да започвате нови партньорства през ноември.

Стрелец

Тази година очаквайте повишение на доходите ви, но на не малка цена. Ще трябва да работите наистина упорито, за да се докажете и да извоювате повишението си. Затова пък през есента никоя работа няма да ви се опре, ще разрешавате проблемите без затруднения, а проектите ви сякаш сами се вършат. През октомври очаквайте този късмет да ви се отплати и да получите заслуженото повишение. Единствената пречка за кариерното ви развитие ще са забавленията, които изникват от всеки ъгъл и искат да отвлекат вниманието ви. Ще трябва да проявите силна воля, ако искате да направите добро впечатление на шефа ви.

Козирог

Тази година още хора ще разберат колко сте талантливи. Ще имате повече работа, но не се плашете – фокусирайте се върху задачите ви и ви очакват страхотни резултати. Единствено ви съветваме да работите сами, защото годината не е много благоприятна за бизнес партньорства. Избягвайте да си сменяте работата от март до юли, защото тогава ще сте силно подвластни на емоциите и може да не вземете най-правилното решение. Очаквайте допълнителни източници на приходи от април до септември. Като цяло тази година кариерата ви ще се развива стремително и ви очаква голямо израстване. Не позволявайте на някакви неоснователни притеснения и съмнения да ви попречат да се възползвате от всички възможности, които ви е подготвила съдбата.

Водолей

Възможностите ще валят една след друга, а вие ще гребете с пълни шепи от живота. Положените усилия ще ви се отплатят и най-накрая ще получите признанието, което заслужавате. Новите запознанства ще изиграят важна част в живота ви през следващите години. Опитайте се да бъдете по-дипломатични на работното си място и проявете уважение и състрадание към колегите ви и те с радост ще ви помогнат, когато имате нужда. Проблемът е, че тази година няма да се разбирате особено много с шефа ви, който ще се опита да играе игрички с вас. Подходете хитро и вижте какви са намеренията му. Може би не иска да ви повиши заплатата и затова търси проблеми в работата ви? Много жалко за него, защото вие сте безупречни и ще си заслужите повишението.

Риби

Очаквайте големи промени на работното ви място, възможно е дори да смените работата си. Шефът ще ви създава проблеми, а работата ще се трупа и ще стигне своя пик през април и август. Запазете спокойствие и избягвайте конфронтациите, защото няма да излезете на глава с околните. Понякога ще ви се иска да напуснете още на мига, но избягвайте да взимате прибързани решения. Септември ще е най-подходящият момент за смяна на работното място, а най-голяма стабилност ще усетите през октомври. Ще сте изпълнени с енергия и амбиция през есента, а в края на годината ви очаква един ползотворен период.