Ретроградността на Сатурн наближава, което означава, че е време да завършите всички неща, да забравите за кавгите и да си спомните за семейството и уважението. Нека разберем какви изненади ни подготвя този интересен период.

По време на периода на ретрограден Сатурн излизат наяве допуснати грешки, грешните изчисления стават забележими, неверните твърдения се разкриват и илюзиите се разрушават. Това време служи за уреждане на кармични дългове. Текущите събития принуждават хората да преразгледат позицията си в живота, учат ги да бъдат по-отговорни и независими.

Сатурн символизира сила, тежест, материални аспекти и тъмнина. Той е богът на времето, обратното на Юпитер, който представлява светлина и духовност. В астрологията Сатурн се счита за най-хитрата планета, способна да внуши предпазливост в онези аспекти, където се изисква смелост и решителност за растеж и развитие. В същото време положителното му влияние помага на хората да намерят своето истинско призвание и да се утвърдят в този свят.

Дори в ретроградна фаза, Сатурн показва болезнени привързаности. Може да даде съвети за успешно начало на кариера, нов живот след загубата на родител или промяна в житейския курс.

Какво е специалното за ретроградния Сатурн от 29 юни до 15 ноември?

През периода на ретрограден Сатурн си струва внимателно да преразгледаме границите си и да оценим препятствията, които сме преодолели. Сатурн е като строг родител, който ни насърчава да следваме правилата, да довършваме започнатото и да оставаме верни на нашите проекти. Той се стреми да ни научи на важни житейски уроци, като понякога прави това чрез действие, поставяне на граници или добавяне на структура към живота ни.

През 2024 г. Сатурн ще бъде ретрограден в Риби, емоционален воден знак, който обикновено няма ясни граници, което може да създаде някои предизвикателства. Можете да очаквате известно проучване на личните ви граници, свързани с подсъзнателни или духовни проблеми. Освен това могат да възникнат ситуации, свързани с поставяне на граници.

Сатурн може да ви научи, че за да се грижите напълно за другите, първо трябва да се погрижите за себе си. Как ще се прояви ретроградният Сатурн конкретно за вас зависи и от това в кой дом от вашата натална карта ще се проведе. Може би вашите уроци ще се фокусират върху аспекти от живота, свързани с тази къща.

Какво влияние ще има ретрограден Сатурн върху ежедневието ви?

Сатурн символизира ограниченията и хладнокръвното мислене. Неговият кармичен цикъл от 29,5 години се проявява ясно на възраст три и половина, седем, четиринадесет и двадесет и девет години от датата на раждане.

Периодът на ретроградно движение на Сатурн засяга всички знаци на зодиака; никой не може да избегне неговите ефекти, както благоприятни, така и неблагоприятни. Най-силно това ще усетят Козирозите, Водолеите, Овните, хората над 29 години и възрастните хора. Влиянието на планетата ще засегне традиционните ценности и всеки ще почувства силата му в следното: минали грешки и провали ще станат очевидни и ще изискват решения, ще станат явни моменти на самоизмама, илюзии и лъжи.

Особено важни ще станат отношенията с родители, по-възрастни роднини и началници.

Всички представители на властта, както и регулаторни и държавни органи ще засилят влиянието си. Въпросите, свързани с тях, ще трябва да бъдат решени в рамките на закона и реда.

Съвети за зодиакалните знаци по време на ретрограден Сатурн

Огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) трябва да обърнат внимание на подканите на съвестта и интуицията. Обърнете внимание на задълженията и отговорностите. Съсредоточете се върху постигането на материална и финансова стабилност. Подредете работата и кариерата си.

Представителите на въздушната стихия (Близнаци, Везни, Водолей) трябва да изследват семейството, приятелството и социалните връзки. Оценете ролята си в семейството и обществото, както и приноса си за благополучието на близките и обществото. Получете съвет и подкрепа от мъдри наставници и по-възрастни роднини и не избягвайте отговорностите си.

Водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) трябва да размишляват върху миналото си. Те ще намерят мъдрост и стойност в уроците на живота. Не се притеснявайте, че не всички ви харесват. Сътворете нов път въз основа на миналите грешки.

Земните знаци (Телец, Дева, Козирог) ще оценят качествата си, които им позволяват да държат всичко под контрол. Намерете начини да се отпуснете и да преразгледате плановете си за живот. Вашата мъдрост е достатъчна, за да не правите грешки и да използвате цялата мощ на ретроградността, за да получите сила, смелост и развитие.

Какво можете да правите по време на ретрограден Сатурн?

Може би през този период би било разумно да се отпуснете и да наблюдавате бавното развитие на събитията. Все пак има някои съвети, които ще ви помогнат да подобрите връзката си със Сатурн.

На първо място, опитайте се да завършите всички важни задачи, преди да започне ретроградното движение. В противен случай рискувате да се сблъскате с дългосрочни трудности.

Второ, трябва да сте по-внимателни към финансите и да планирате по-внимателно бюджета си. Ретроградният Сатурн може да сложи спирачка на паричния ви поток.

Като цяло Сатурн предоставя отлична възможност за справяне с недовършени дела. Това е чудесно време за разрешаване на стари конфликти и премахване на навика да подценяваме другия в отношенията.

Какво е по-добре да избягваме по време на ретрограден Сатурн?

Необходимо е да останете гъвкави и обективни, да не приемате всичко присърце, да проявявате мъдрост и търпение, особено когато се сблъсквате с трудности и ограничения. Вместо да се чувствате възмутени и разстроени, по-добре е да се съсредоточите върху поуките, които можете да извлечете от ситуацията. Ретроградните периоди често носят изненади и гъвкавостта ще ви помогне да се справите по-ефективно с тези промени.

Опитайте се да не се пренатоварвате, прекарвайте повече време в почивка, намерете моменти за молитва и медитация; погрижете се за вашето физическо и емоционално благополучие. Практикувайте уелнес процедури и си осигурете достатъчно почивка.

Прегледайте целите си и си поставете реалистични и постижими такива. Разделете големите задачи на по-малки, управляеми стъпки. Уверете се, че плановете ви са в хармония с вашите ценности. Упорствайте в предизвикателни проекти и спазвайте крайни срокове. Много от уроците, дадени от Сатурн, изискват упорит труд и отдаденост.

Избягвайте ненужно рисково поведение и се пазете от проблеми. Имайте уважение към старейшини, учители, духовни водачи, наставници и сякакви авторитетни фигури.