X

Печено авокадо с яйце

от в 10:00 на 16.01.2016 в Здраве и спорт | Рецепти


Печено авокадо с яйце

Печено авокадо с яйце

Знаете ли защо рецептата, която ще ви предложим днес е толкова здравословна? Много просто - заради суперхраните, от които е съставена. От една страна авокадото, което е богато на мононаситени мазнини, които се горят много лесно от организма ни, а също и на над 20 ценни хранителни вещества. А от друга заради яйцата - любимият ни източник на протеин, мазнини, витамини, бета каротин и антиоксиданти. 

Ето и какво ще бъде необходимо:

  • 1 авокадо
  • 2 яйца 
  • 50 грама обезмаслено сирене 
  • стрък пресен лук
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер 

Начин на приготвяне:

Разполовете авокадото и отстранете костилката. Издълбайте сърцевината и го сложете в тавичка, като овкусите всяка половина със сол, черен и червен пипер. Нарежете лука на ситно и го разпределете върхо авокадото. Върху него чукнете по едно яйце и поръсете с настърганото сирене. Запечете в  предварително загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути. Поднесете като гарнирате с още малко лук и пармезан, ако желаете.



Теми   авокадо | рецепти

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.