С помощта на естествени продукти можем да постигнем прекрасни резултати, можем да намерим лесно решение на проблемите с кожата и здравето. Такива са картофите. От тях можем да си набавим витамин А, C, B, желязо, фосфор, калий и още други. Не е нужно да се съсредоточаваме само върху употребата им в кухнята.

Представяме ви 5 алтернативни употреби на картофите в рутината ни за красота.

1. Ексфолиращ тоник

Настържете един суров картоф, като към него добавите 2 супени лъжици лимонов сок. Поставете сместа на лицето за 30 минути. Това ще намали потенето и ще ексфолира кожата.

2. Намалява тъмните кръгове

Кожата под очите ни е тънка и това води до появата на бръчки и тъмни кръгове. Сокът от картоф идва като спасение. Той поддържа кожата здрава и забавя стареенето ѝ. Обелете един картоф. Нарежете на кръгове. Поставете в студена мокра кърпа и след това на лицето за няколко минути. Изплакнете.

3. Хидратира кожата

Картофите набавят на кожата допълнително витамини и минерали, които са важни за кожата. Калият хидратира и овлажнява кожата.

Настържете 1 картоф и смесете с 2 супени лъжици зехтин и 1 мед. Поставете на кожата за 10 минути. Изплакнете старателно.

4. Слънчеви изгаряния

Картофите облекчават болката. Нарежете няколко картофа на филийки и поставете на мястото. Можете и да ги нарежете и поставите в блендер. Долейте вода и намажете отново местата.

5. Премахва акне

Картофите съдържат катехоламини. Те намаляват тъмните кръгове, белезите и акнето.

Ефектът на зеленчука няма да се появи веднага. Трябва да правим процедурата всеки ден. Намажете парче картоф върху акнето за една вечер. Измийте лицето на сутринта.

За по-добри резултати, настъргайте картоф и краставица. Смесете със сурови парченца папая и йогурт. Поставете на лицете за 20-30 минути и изплакнете.