Рязка смяна в температурите, студен вятър и ранни залези - няма съмнение, че есента настъпи и донесе със себе си красиви цветове, но и доста по-хладно време. Признавам, че аз не съм от хората, които обичат студа, но пък обожавам да се любувам на природата през преходните сезони.

С всеки изминал ден ми става все по-ясно, че трябва да променя не само гардероба, но и грижата за кожата си, тъй като тя става все по-суха и податлива на ниските температури. Ето защо реших коренно да променя продуктите, които използвам, за да дам на кожата си това, от което се нуждае през есента.

Всяка от нас знае, че само един крем не е достатъчен, за да поддържаме кожата в отлично състояние. А когато използваме няколко различни продукта в ежедневието, е добре те да бъдат от една и съща марка.

Какво търсим в един продукт за лице? Качество, ефективност, видими резултати, удоволствие при използването му. Това е и причината да се спра на швейцарската марка Skincode и двете и серии Essentials и Exclusive. Всички познаваме сладката страна на Швейцария в лицето на нейните шоколади и уникалната ѝ точност по отношение на времето. Но какво ще кажете за швейцарската козметика?

Денят ми започва динамично още със звънването на алармата и нямам абсолютно никакво време за губене, тъй като ме очакват куп ангажименти. Ето защо първата ми задача е да нанеса крем, който ще даде на лицето ми защита и усещане за хидратация през целия ден. SKINCODE ESSENTIALS 24-часов клетъчен енергизиращ крем е идеалният ми другар всяка сутрин, тъй като тъй като ми дава необходимата доза дневна защита от външни агресори. 

24-часовият крем се грижи за стимулацията на клетъчното обновление и активира защитните функции на кожата. А имайки предвид, че все по-ясно усещаме въздействието на градската среда, тези фактори са от изключително значение. Кремът намалява фините линии и кожата става по-еластична и сияйна. Хубавото е, че кремът се сработва отлично с грима ми и фон дьо тен ми "не мърда" през целия ден.

В края на всеки уморителен ден нямам търпение да се прибера у дома, да "сваля" от себе си всички тревоги и просто да се отпусна. За да се почувствам специална и да се поглезя, се спирам на SKINCODE EXCLUSIVE Клетъчна капсула „Идеална кожа”. Опаковката съдържа 45 броя капсули в индивидуални опаковки, които се борят с преждевременното стареене и предпазват кожата от влиянието на свободните радикали. 

Капсулите съдържат екстракт от гроздови семена и фосфолипиди, които имат антиоксидантно действие и спомагат за по-добрия клетъчен метаболизъм. Признавам, че често посягам към капсулите и сутрин, преди да нанеса крема, за да придам на лицето си допълнителна доза блясък. 

Времето за лягане варира всяка нощ, което без съмнение означава, че няма как да разчитам единствено на съня, за да изглежда лицето ми отпочинало. Поради тази причина се доверявам на SKINCODE EXCLUSIVE Клетъчно масло за възстановяване през нощта. Няма да крия, че имах известни резерви към маслата като цяло и по-точно - дали успяват да попият добре в кожата. 

Добрата новина е, че не срещнах никакви затруднения с клетъчното масло за възстановяване - само с кратък лек масаж беше идеално попило в кожата. То съдържа масло от таману (според изследванията то е едно от най-добрите средства за регенериране на тъкани) и масло от оризови трици. И двете съставки са богати на Омега-3, което се грижи за младия и по-здрав вид на кожата. На сутринта тя е сияйна и без неприятни мазни следи.

През седмицата не ми остава особено много време, за да обърна подобаващо внимание на кожата си. Но винаги, когато имам възможност, наваксвам през уикенда. Тогава на помощ "идват" 2 продукта, на които винаги разчитам, за да преобразят кожата ми за минути.

Най-напред нанасям маската SKINCODE EXCLUSIVE Клетъчна анти-ейдж маска за лице. Тя е текстилна и ефектът от нея е видим веднага. 

Самата маска е напоена с активен клетъчен регенериращ комплекс, чието действие наподобява това на ботокса. Оставям маската на подейства около 20 минути, след като наистина не мога да се нарадвам на изгладените линии и по-младата на вид кожа на лицето. 

SKINCODE EXCLUSIVE Клетъчен енергизиращ концентрат съдържа куп полезни вещества, сред които хиалуронова киселина, витамин C, червени водорасли. Тяхната основна задача е да активират клетъчното регенериране и да стимулират производството на колаген. Маската и концентратът е добре да се редуват – всяка вечер концентратът, а маската - 2 пъти седмично.

Ще ви издам една тайна - маската за лице и енергизиращият концентрат са тайните ми оръжия, когато искам да изглеждам наистина великолепно на някое специално събитие. 

А само след броени дни 7 от вас ще имат възможност да спечелят SKINCODE EXCLUSIVE Клетъчна анти-ейдж маска за лице. Следете Facebook страницата на Dama.bg за допълнителна информация как да се включите в играта.