X

Пиле Пармиджано

от в 10:20 на 15.01.2016 в Здраве и спорт | Рецепти


Пиле Пармиджано

Пиле Пармиджано

Едно от най-популярните ястия от региона на Кампания и Сицилия, широко разпространено в Съединените щати. Нежно пилешко филе, запечено в доматен сос със сирене „Пармезан” - идеалното допълнение към спагети.

Необходими продукти:

• черен пипер - 1/2 ч. л.
• галета - 2/3 ч. ч.
• сол – 1 ч. л.
• лют червен пипер - 1/2 чушка
• сирене „Пармезан” – 50 гр
• Пилешки гърди - 1 бр.
• пресято брашно - 1/2 ч. ч.
• босилек - 1 връзка
• зехтин – 3 - 4 с. л.
• сирене „Моцарела” - 4 резена
• голямо яйце - 1 бр.
• чесън - 4 скилидки
• големи домати – 3 - 4 бр.
• лук – 1 - 2 малки главички

Начин на приготвяне:

1. Почистете пилешките гърди от кожата и костите, измийте ги внимателно и подсушете. Всяка половинка разрежете на 2 части. Посолете, поръсете с черен пипер, счукан чесън и пресен босилек. Добавете 1-2 супени лъжици зехтин, разбъркайте и поставете в хладилник за 1 час.

2. Приготвяне на соса. Нарежете на ситно лука, запържете в 2 супени лъжици зехтин, докато стане прозрачен. Добавете нарязания чесън, задушете още 5 минути. После добавете настърганите или нарязани в блендер домати и лютия пипер. Варете 10-15 минути, за да се изпари излишната течност. В готовия сос сложете нарязан зелен босилек.

3. Подгответе три съда за панировка. В първия сипете брашно, във втория - разбито яйце, а в третия - смес от галета и настърган Пармезан. Всяко парче пилешко филе оваляйте последователно в брашно, яйце, галето-сиренова смес и наредете в намазана с масло тавичка. Печете в предварително загрята фурна 15 минути.

4. Извадете филето от фурната, залейте обилно с доматен сос и сложете отгоре резенче Моцарела. Върнете обратно във фурната и запечете още 5 минути. Сервирайте със стрък пресен босилек за украса.



Теми   италианска кухня | пиле | пиле пармиджано

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.