Известната руска авторка на моден блог Анастасия Алексеенко ще ни даде няколко съвета, за да ни помогне кога кога е уместно и кога не чак толкова да носим бежова жилетка.

„Една моя приятелка си купи бежова вълнена жилетка и ме попита дали няма да изглежда като скучна бабешка дреха. Аз се опитах да я убедя, че това не е старомодно, а точно обратното - може да бъде добро попадение в нейния гардероб. Реших да споделя виждането си за това как трябва да се носят трикотажните бежови жилетки и с какво са толкова забележителни.”

Първо нюансите на бежовото правят кожата ни по-бледа и подчертават всеки неин недостатък. Разбира се, това е важен фактор и затова трябва много внимателно да избирате оттенъка, за да не изглеждате чак толкова бледа. Истина е, че понякога всичко зависи и от настроението. 

В действителност, подразбиращата се асексуалност в бледо бежовия образ - е мнима. Първо, бежовите напудрени тонове са близо до цвета на нашата кожа. Следователно, тук вече присъства илюзията за голота.

Второто нещо е, че в тази неутрална гама може да изразите по-добре своята чувственост. Но сексуалността и чувствеността са свързани повече с настроението, но нека преминем към съществения въпрос: как да носим със стил бежовата плетена жилетка.

Ако се съмнявате дали този нюанс на бежово подхожда на тена на лицето ви - винаги можете да сложите подходящо по цвят шалче. С негова помощ ще "опитомите", дори и най-неблагоприятния цвят. Най-подходящо за бежовата жилетка е да я комбинирате с нещо в кафяво-бежовата тоналност, нюанси на сивото и млечнобяло.

Обърнете внимание на факта, че играта с текстури в този случай ще бъде голям плюс. Най-много ми харесва, когато трикотажът е комбиниран с шифон или сатен.

Бежовата плетена жилетка в повечето случаи е подходяща за рокли с щампа. Само че текстурата на самата жилетка трябва да бъде възможно най-гладка. Изключение правят комплекти в гръндж стил, където релефната структурата на жилетката е само в плюс.

Какво мисля, че е лоша комбинация? Ами, например, когато фина и къса жилетка се комбинирана с груб силует в долната част. Налице е визуален дисбаланс.