Тъй като всеки един зодиакален знак си има своите характеристики и особености, е много полезно да имаш наръчник какво да очакваш от партньора си спрямо зодията му.

Овен

Плюсове: Овните са готови за всякакви приключения и са много забавни. Тяхната енергия е заразна, а химията помежду ви е изумителна.

Минуси: Понякога са твърде строги със себе си и се изолират в такива моменти. Освен това са известни с това, че рядко отговарят на имейли, съобщения и обаждания. 

Телец

Плюсове: Телците са любвеобилни и ще те накарат да се чувстваш сигурна и защитена. Освен това готвят превъзходно, но дори и да не разбират от готварство – правят най-вкусните сандвичи – просто им е в кръвта.

Минуси: Понякога просто „забиват” и не искат да правят нищо. Ако не се разбираш добре с инатливи хора, избягвай Телците, техният инат е легендарен.

Близнаци

Плюсове: Никога няма да скучаеш, ако излизаш с Близнаци. Те са умни, словоохотливи и поставят твоите чувства на първо място.

Минуси: Понеже Близнаците са толкова интелигентни, често се държат като всезнайковци. Освен това имат навика да са задълбочават излишно в дреболии и да премислят нещата отново и отново, така че накрая могат да ти се разсърдят без причина, а защото са си втълпили нещо.

Рак

Плюсове: Раците ще се държат мило с теб и можеш да им вярваш за всичко. Можеш да им довериш всичките си тайни – при тях са на сигурно място. Те винаги са много отдадени и не се страхуват от обвързване.

Минуси: Ах, това променливо настроение. В единия момент са безкрайно щастливи, в другия вече са тъжни и намусени. И зарежи опитите да разбереш какво не е наред. В такива моменти стават затворени и отбранителни.

Лъв

Плюсове: Лъвовете имат толкова много положителни качества: страхотното чувство за хумор, умението да правят всичко вълнуващо и освен това са много секси. Ще създадеш най-приятните си спомени с Лъвовете.

Минуси: Лъвовете не са известни със своята съобразителност към чувствата на другите и затова понякога се държат като гадняри. Ако са те засегнали, успех да ги накараш да поемат отговорност и да се извинят.

Дева

Плюсове: Девите са най-милите хора на света и винаги ще се съобразят с чувствата ти. Те са сериозни и зрели, затова можеш да разчиташ на тях - никога не биха те предали.

Минуси: Понякога са твърде чувствителни и се съмняват в искреността ти, когато се опиташ да им помогнеш.

Везни

Плюсове: Везните раздават най-сладките целувки. Те са страхотни флиртаджии и ще те накарат да се почувстваш желана и секси.

Минуси: Мразят конфликтите, затова, ако искат да се разделят с теб, никога няма да ти го кажат в лицето, а просто ще изчезнат безследно и никога няма да ти кажат какъв е бил проблемът. Освен това могат да се шегуват с теб много след като стане досадно – нямат никакво чувство за мярка.

Скорпион

Плюсове: Връзката със Скорпиона винаги е силна и интензивна – в емоционален и сексуален аспект. Като всичко, което правят, Скорпионите се отдават на връзката ви с голяма страст и желание.

Минуси: Силните чувства могат да са и плюс, и минус. Скорпионите бързо могат да станат твърде сериозни и дори малко плашещи. Понякога малкият флирт си е просто флирт, а те го превръщат в нещо сериозно и мелодраматично.

Стрелец

Плюсове: Стрелците са наистина забавни и със сигурност ще си прекарвате страхотно. Те са винаги готови за нови преживявания и обичат да общуват с нови хора.

Минуси: Те обичат новите преживявания, затова трудно се обвързват и късно се установяват. Освен това излъчват много смесени сигнали, така че е трудно да ги разбереш понякога.

Козирог

Плюсове: Не е нужно да се тревожиш, че Козирогът може да не ти е верен, защото той е най-лоялният знак. Представителят на тази зодия няма да чака рождения ти ден, за да те накара да се почувстваш специална - очаквай изненади и цветя без повод.

Минуси: Те обичат да контролират положението... и хората. Козирозите са отлични манипулатори и могат да те въртят на малкия си пръст, без да осъзнаеш.

Водолей

Плюсове: Водолеят постоянно ще те изненадва със своите интересни идеи. Той винаги е готов да пробва нови неща, независимо дали е ресторант или клуб. Когато се срещаш с Водолей, винаги ще се чувстваш удобно, защото те умеят да предразполагат хората. Спокойно можеш да си самата себе си пред него.

Минуси: Понякога Водолеите твърде много мислят, а твърде малко чувстват. Те определено не са най-емоционалният знак. Освен това се ядосват, ако не ги оставиш да ръководят ситуацията.

Риби

Плюсове: Рибите ще се постараят да те разберат напълно. Представителят на тази зодия ще те разсмива, докато коремът те заболи, и ще бъде не просто твой любим, а и най-добрият ти приятел.

Минуси: Понякога са твърде чувствителни, но без да обясняват какъв е проблемът. Като цяло комуникацията с тях в такива моменти е много трудна.