Запознайте се с 24-годишната Лорена Боланос от Мексико. Тя има десетки изпъкнали бенки по тялото си, включително и една голяма, позната в медицината като вроден меланоцитен невус, която покрива немалка част от торса ѝ.

Като дете Лорена е подлагана на многократен тормоз от съучениците ѝ, които я наричали „далматинец“. Веднъж един съученик дори ѝ казва да се самоубие. Постоянните обиди продължават с години и Лорена изпада в дълбока депресия през първата година в университета.

Лорена толкова се срамувала от външния си вид, че винаги носела блузи с дълги ръкави и шалове, независимо че в Мексико обикновено е много горещо.

Днес обаче тя е приела тялото си и участва във фотосесия, която е част от проект, който подкрепя по-различните жени. Лорена казва, че отношението ѝ се е променило, когато по-рано тази година е станала свидетел на онлайн тормоз към друго момиче.

След това тя решава да се отърве от дългите ръкави и шаловете и да покаже бенките си. Постовете ѝ в „Инстаграм“, в които говори за бенките си, бързо набират популярност и тя е избрана за фотосесията.

„Когато бях дете, нямах никакви проблеми, спомня си Лорена. Майка ми винаги казваше „Ти си съвсем здраво дете, не се тревожи за това. Но в училище беше ужасно, чувствах се толкова неудобно. Децата ме зяпаха, сочеха ме и ме наричаха „далматинец“, което беше много жестоко. Започнах да не се харесвам. Прибирах се вкъщи от училище и плачех с майка ми."

„Докато бях тийнейджърка нямах гаджета, защото не бях уверена в себе си. В средното училище имах късмета да намеря верни приятели, но в гимназията всичко се промени. Една вечер си чатех на телефона, когато едно момче от училище ми изпрати следното съобщение: „Защо просто не се самоубиеш?“ Бях толкова свикнала с тормоза, че дори не му обърнах внимание, но когато го показах на моя приятелка, тя се разгневи и отиде да го попита как дори си е помислил да каже такова нещо.“

Лорена разказва, че преди няколко месеца забелязала обиден коментар към блогърка, която тя следва във „Фейсбук“. Коментарът бил от мъж, който нарекъл бенката на блогърката „отвратителна.“

„Тогава си помислих „та тя е толкова красива, как може някой да каже такова нещо“ и това ме вдъхнови да се снимам по бански и да покажа бенките си в „Инстаграм“. Цял живот съм ги крила, защото се срамувах от тялото си, но в онзи момент просто реших да разкажа историята си и да покажа на света моите бенки. Никога не съм предполагала, че ще предизвикам такава реакция. Много майки ми писаха, че дъщерите им са се вдъхновили от поста ми.“

Заради позитивните коментари и огромната реакция, Лорена е забелязана от куратора на проекта „Под дрехите сме просто жени“, за който са избрани жени с по-различни тела.

„Преди не смятах, че бенките ми са красиви, но се научих да обичам тялото си, защото то е единственото, което имам“, казва Лорена.