Софийска филхармония стартира своята коледна кампания под наслов „Подари концерт за Коледа“. Кампанията се организира за втора поредна година и ще е активна до 29 декември. Сега коледните предложения на Софийската филхармония дават прекрасна идея за подарък, като всеки, закупил 3 билета за концерти от програмата на целия творческия сезон, получава 20 % отстъпка от цената им.

Един от акцентите в празничната програма е коледният концерт на 23.12., в който ликуването и надеждата, която носи Рождество, се издигат към небесата с гласовете на солистите Венцеслав Анастасов, Любена Нинова, Георги Султанов. Ще чуем още  Детски хор „Бодра песен“ – Шумен, НФХ „Светослав Обретенов“ и Националния филхармоничен оркестър под диригентството на Славил Димитров.  

На 25.12 детските ангелски гласове ще възвестят Рождество в традиционния концерт на Хора на Софийските момчета с диригент Адриана Благоева.

Поради огромния интерес Новогодишният концерт със солисти неповторимия Светлин Русев и баритона Ангел Марков, и под диригентството на именития диригент Вахан Мардиросян, ще бъде повторен извънредно на 30.12 от 19 ч. В него ще чуете любими откъси от произведения на Щраус, Чайковски, Моцарт, Хачатурян, Свиридов и мн. др.

Останалите концерти от програмата на Софийска филхармония до края на творческия сезон може да разгледате тук

Билети на касата в зала „България“.