Тъкмо сте се преместили в ново малко помещение и естествено огромното легло и гигантския диван трябва да се махнат, но все още се чудите как по дяволите ще поберете всички неща, от които имате нужда в това малко пространство. Но може би това не е толкова трудна задача, колкото си мислите. Един от плюсовете да живееш в малко помещение е това, че те принуждава да разбереш от какво наистина имаш нужда. С тази мисъл сме подготвили списък от 5 неща, от които може изобщо да нямате нужда.

1. Голяма кофа за отпадъци

Много къщи имат огромни кофи за отпадъци, а те понякога заемат голяма част от стаята. Може да спестите много място в кухнята си като размените голямата кофа с някоя по-малка - 30 литрова (а ако искате да спестите максимално място, може да ползвате кофа, която може да закачите в долната част на вратата на някой от кухненските шкафове). Това може да ви принуждава да изхвърляте боклука малко по-често, но пък никога няма да се тревожите за смрадливата миризма. И като бонус, може да използвате пликовете за покупки и да не се налага да купувате допълнителни. 

2. Телевизор

Ако гледането на телевизия е много важно за вас, това няма да ви свърши работа. Но ако гледате само от време на време, премахването на телевизора може да ви спести много място и вместо това използвате лаптоп, за да гледате любимите си предавания и филми. Елиминирането на телевизора не само ще спести мястото, на което ще бъде сложена конзола, но и също разрешава старата, но досадна дилема, която притежава всяко едно помещение: Къде ще сложим телевизора?

3. Маса за вечеря

Помислете за това къде ще ядете. Човек, който внимателно слага масата за всяко хранене ли сте или се храните през повечето време на дивана? Ако попадате във втората категория, най-вероятно изобщо не се нуждаете от такава маса. Малка с-образна масичка или такава за кафе, може да бъде бъде пригодена за трапезна, когато се храните на дивана. Също така винаги бихте могли да ползвате сгъваема маса за вечерни партита или просто да наемете по-голяма, ако се наложи. 

4. Диван

Честно казано, диванът е този предмет, който носи усещането за дома и е трудно да си представим помещение без него. Но съм виждала много стаи, в които собственикът се справя и с няколко удобни стола, вместо диван. Като част от този списък, мебел като дивана много зависи от начина ви на живот - ако обичате да лежите, да се гушкате на дивана и това е важно за прекарването на почивните дни, очевидно тази част от списъка няма да ви е от полза, но ако прекарвате повече от свободното си време, сгушили се и четейки книга, може би люлеещият се стол ще свърши чудесна работа.

5. Масичка за кафе

Диваните и масичките за кафе вървят заедно: много рядко може да видите едното без другото. Но премахването на масичката за кафе може визуално да направи вашата всекидневна по-голяма. Ако помещението Ви е наистина малко, няма да има нужда да се тревожите от това дали няма да удряте крайниците си в крака на масичката. Една или две малки много малки масички, разположени на точното място, могат да свършат перфектна работата и в същото време да спестите много място!