Бебешката пудра може да ни помогне с много у дома. Тя не само прави бебешката кожа по-мека, но е и интересен трик за решаване на проблемите.

Представяме ви различните ѝ употреби и как животът ни ще стане по-лек и лесен.

1. Шампоан за животни

Бебешката пудра може да се използва като сух шампоан за хората, но и за домашните любимци. Ако искате да се отървете от неприятната миризма на кучето, което цял ден се е въргаляло навън, просто нанесете малко пудра по кожата. Преди да я махнете, изчакайте няколко минути.

2. Отървете се от неприятната миризма на обувките.

Нанесете малко пудра по обувките преди да легнете,а на сутринта ги почистете. Пудрата абсорбира и влага, което ще допринесе още повече за премахването на миризмата.

3. Елиминирайте мравките

Поръсете по ъглите на жилището ви, а ако сте на пикник – около храната.

4. Освежете кожата си

Бебешката пудра действа успокояващо на кожата. Тя е особено полезна, ако вашата е чувствителна. Много по-етвино е и е ефикасно.

5. Скърцащи дъски

Те могат да са много досадни, но сега можете да се погрижите за тях, като поръсите малко пудра.

6. Заместител на дезодоранта

Ако е свършил дезодоранта, то не се притеснявайте. Просто поставете малко пудра и няма да се притеснявате за нищо. Подмишниците ви ще са свежи.

7. Хидратирайте кожата

Бебешката пудра помага при премахването на мъртва кожа. Потъркайте малко от нея на афектираната зона, за да се отървете от раздразнението и кожата ви да е в добро състояние.

8. Свежа миризма в гардероба

Понякога в гардеробите ни може да се появи неприятна миризма. Поставете малко пудра в бурканче и я оставете вътре за няколко часа или през нощта. Тя ще абсорбира миризмата. По този начин можете да премахнете и тази от цигарите.

9. Задръжте картите за игра като нови

Поставете малко пудра в тестето. По-лесно е за размесване и ще е в идеално състояние. Новите карти често залепват. Поставетеги в плик, поръсете малко от продукта и ги разтресете. 

10. Избегнете раздразнената кожа и ожулванията

Този трик е полезен за хората, които живеят на топли места и обичат да тичат. Поръсете малко пудра върху афектираното място, за да избегнете наранявания.

11. Отървете се от подути крака

Да, обувките на високи токчета са класика, но продължителното им носене може да е болезнено. За да не се потят краката и да избегнете голямата болка, поръсете обувките преди да ги обуете.

12. Без гниещи растения

Поръсете малко бебешка пудра по корените, за да ги предпазите от вредители.

13. Облекчете екземата

Ако имате екзема, поръсете малко от продукта на определеното място. Така няма и да ви сърби.

14. Дълготрайно червило

Поставете червилото, а след това кърпичка. Поръсете кърпичката с пудра. За да завършите грима, поставете втори слой червило.

15. Освежете котешката тоалетна

Поръсете я или дръжте буркан или чаша, пълни с пудра, до нея.