Зимата е тук, а за всяко дете това означава правене на снежни човеци, война със снежни топки и за жалост, често боледуване. Всеки родител е запознат с проблемите като течащ нос, кашлица, висока температура и всичко, което върви в комплект с вирусите. 

А за да може едно дете да бъде здраво, не се изисква прекалено много. Има природни и естествени лекове, които не само ще засилят имунната система на малчугана, но и ще му осигурят чудесни зимни спомени.

Представяме ви 5 лесни начина да подсилим имунната система на детето си:

Сироп от бъз

От векове хората използват сиропа от бъз, за да засилят имунната си система и да оздравеят по-бързо.

Екстрактът от бъз притежава антимикробни свойства и ограничава разпространението на човешки патогенни вируси.

Можете да давате по малко сироп от бъз на малките си съкровища всеки ден, за да засилите имунната им система.

Масло от риган

Лечебните свойства на маслото от риган са невероятни. Той е антимикробен, противогъбичен, антивирусен, противовъзпалителен, антипаразитен и пълен с антиоксиданти. Маслото може да ви помогне да се предпазите от всякакъв вид заболявания - от настинка или грип до алергии. 

Важно е да използвате масло от риган с висока концентрация на карвакрол - една от активните съставки в маслото. Така ще сте сигурни, че ще дадете на детето си нужното количество, за да го предпазите от заразяване с различни болести.

Храни, които подсилват имунната система

Много храни помагат за имунната система по естествен начин. Сред тези, които са най-подходящи за децата, са пробиотици и храни, съдържащи фибри, като овесените ядки. Консумирайте и храни, съдържащи витамини. Сладките картофи са едни от най-полезните, тъй като са изключително богати на витамин А.

Овесените ядки съдържат фибри, в които можем да открием бета-глюкан - той помага на кръвните клетки да се борят с инфекцията. Освен това са с високо съдържание на цинк, което допълнително повишава имунната система.

Пълнозърнестият овес е по-малко преработен от другите видове и помага най-много за повишаване на имунитета. 

Сладките картофи пък са с високо съдържание на бета-каротин. Той се преработва във витамин А - основен витамин за здрава кожа. Тя е нашата първа защита срещу инфекция, така че поддържането ѝ здрава е приоритет, когато става въпрос за имунна система. 

Консумацията на пробиотични напитки като айран и кефир е важна, тъй като те съдържат пробиотични бактерии и повишават имунитета.

Мед и прополис

Прополисът може да бъде особено ефективен за повишаване на имунната система на децата. Той съдържа полифеноли - антиоксиданти, които се борят с грипа. 

Медът също е ефективно средство за подобряване на имунната система. За най-високи резултати, потърсете по-тъмноцветни сортове. Колкото по-тъмен е медът, толкова по-големи са неговите антибактериални и антимикробни ползи.

Хранителни добавки за деца

Хранителните добавки са един от най-лесните и сигурни начини да подсилим имунната си система. Те съдържат микс от всички полезни за здравето ни съставки, които ще ни помогнат да се предпазим от вирусите бързо и лесно.

Това важи и за малчуганите, когато дойде зимният период и студените месеци. А и знаем колко трудно е да убедим едно дете да яде нещо, което не му е вкусно или има подозрителен вид. 

Фитолор имуно на Fortex е сироп за подсилване на имунната система, който е удобен и вкусен начин да доставим на детето си всичко нужно, за да бъде здраво и силно.

Сиропът не съдържа ароматизатори, оцветители и захари, което го прави отличен за прием от деца.

Бета-глюканът във Фитолор имуно е естествен полизахарид, който укрепва имунната система и защитните сили на организма. Знаем колко полезни са и прополисът, екстрактът от бъз и пробиотиците.

В допълнение сиропът съдържа  цинк и витамин С. 

Цинкът е важен за организма. Той допринася за силна имунна система и мобилизира защитните сили.

Витамин С пък допринася за поддържането на нормалната функция на имунната система и защитава клетките.

Сега, след като имаме всичко необходимо за здравето на детето ни събрано в една лъжица, ще сме спокойни, че можем лесно и бързо да му го дадем. 

Сиропът Фитолор имуно съдържа точното количество съставки за здравето на нашите деца, а освен това е и напълно натурален. Той е най-добрият приятел на всеки малчуган, който не иска да пропусне и миг от снежната игра и всички забавни моменти със своите приятели.