Свикнали сме да приемаме хремата като задължителна част от пролетния сезон. Резките промени в температурата навън са ежедневие и понякога самите ние не знаем как е най-добре да се облечем. Крайният резултат от непостоянното време почти винаги е настинка и запушен нос.

Но това не е единствената причина за хремата. Много от нас не са сигурни на какво се дължи появата на този проблем и това ни пречи да се преборим с него. А и всички знаем колко упорита е хремата и колко дълго време може да ни се наложи да се лекуваме от нея. 

Какви са причините за появата на хрема

Алергия

Сред най-популярните причини за запушен нос са именно алергиите - имунната система на човек реагира остро на определено вещество или алерген.

Някои често срещани алергени включват цветен прашец, козина на животни и прах.

Тази реакция може да доведе до появата на различни симптоми, включително хрема, кихане и сърбеж в очите.

Настинка

Много вируси могат да са причина за появата на настинка, но най-разпространеният е риновирусът. 

Настинките обикновено се свързват именно със запушен нос, болки в мускулите и дразнение на кожата и се влошават през втория или третия ден, а в някои случаи могат да продължат до 2 седмици. 

Хората, които са със запушен нос по няколко причини, могат да се нуждаят от по-дълъг период от време, за да се излекуват от настинката.

Синузит

Синузитът е инфекция, която се появява, когато течностите седят в синусите на човека. Това провокира и развитието на различни микроби.

Причината за синузита обикновено е вирус, но понякога може да бъде бактериална инфекция.

Освен хрема, синузитът има и симптоми, подобни на тези на настинката.

Неалергичен ринит

Неалергичният ринит причинява симптомите на ринит, но разбира се, без причината да е алергия. Сред симптомите най-често са запушен нос и кихане.

Активирането на ринита включва промени във времето и в атмосферното налягане, както и излагането на цигарен дим.

Как да се излекуваме бързо от хремата

Един от най-разпространените начини за лечение на хрема е употребата на спрей за нос, тъй като неговото действие е моментално. 

Но е много важно той да не бъде на химическа основа, за да не затормозява и без това отслабналия ни организъм.

Затова Naso Libero създаде два вида спрей за нос на основата на натурални съставки, за да ни помогне да се преборим бързо и безвредно с хремата.

Naso Libero Назален спрей с натурална морска вода намалява симптомите на запушен нос, алергии, сенна хрема  и настинки.

Може да се използва ежедневно за овлажняване и почистване на ноздрите и е безвреден за всички в семейството - от 6-месечни бебета до баби и дядовци.

Naso Libero Назален спрей с евкалипт и хиалуронова киселина пък е богат на минерални соли и морски микроелементи.

Той е подходящ при тежка и продължителна хрема, запушен нос, сенна хрема и алергии. Освен това, отпушва дихателните пътища и отстранява секрета. Може да се използва от деца над 3 години и възрастни.

Но разбира се, превенцията на настинката и запушения нос е също толкова важна, а тя изисква поддържането на висока хигиена.

Naso Libero монодози са полезни именно в този момент. Те представляват физиологичен стерилен воден разтвор, който се грижи за чистотата на носната кухина и успокоява хремата и алергиите. 

Монодозите могат да се използват за почистване и промивки на очи, рани и уши и са позволени за всички - от новородени бебенца до най-възрастните членове на семейството.

Знаем, че хремата е най-неприятният симптом на настинката и всички искаме да намерим по-лесен начин да се преборим с нея. Naso Libero ни дава възможност да се справим със запушения нос бързо и безвредно за организма ни.