Хората си тръгват и често, това няма нищо общо с теб. Естествено, ти не смяташ така. Започваш да се съмняваш в себе си, в собствената си стойност, във всичко. Страдаш и не осъзнаваш, че причините може да са много и различни. Ето няколко, при които проблемът съвсем не е в теб:

Понякога той си тръгва, защото не вярва, че те заслужава...

Хората често са измъчвани от собствените си комплекси, които ги карат да вършат необмислени неща. Притиснат от страхове, напрежение и съмнение, той просто решава да избере по-лесния път и да си тръгне. Това не означава, че не те обича. Означава, че не обича себе си.

Понякога той си тръгва, защото сте се срещнали в неподходящото време...

Има случаи, в които времето е всичко за една връзка. А, ако вашата е започнала в погрешното време, много по-добре е да се прекрати в началото, от колкото да страдате в последствие. А и това, че настоящият момент е неподходящ не означава, че в бъдеще няма да се появи правилния.

Понякога той си тръгва, за да намери себе си...

При много хора, животът е толкова объркан. Те се борят ежедневно както със себе си, така и с предизвикателствата, които се изправят пред тях. Именно затова, ако той не се чувства себе си, има проблеми или търси отговори, по-добре е да си тръгне, за да ги намери. Така, когато успее, ще се превърне в човека, който винаги е искал да бъде и ще се върне, за да бъдете щастливи заедно.

Понякога той си тръгва, защото го е страх...

Страх от непознатото. Страх да не бъде наранен. Страх да разкрие истинските си чувства и емоции. Страхът може да го сковава и да го кара да си мисли всякакви налудничави неща. И именно страхът може да го накара да си тръгне. 

Понякога той си тръгва… и осъзнава, че е грешка.

Хората често допускат грешки. Още по-често тези грешки са спрямо други хора. Затова не е чудно, че в изблик на гняв, страх или друго силно чувство той взима импулсивното решение да си тръгне. Естествено, скоро след това разбира грешката си, а на теб остава да прецениш дали е късно или не да възобновите нещата.

И така, след всичко това идва моментът, в който той е намерил себе си, решил е проблемите си, не се страхува да рискува, не иска да допуска грешки. И се връща. Връща се, за да остане!