Всяка зодия има своите особености и затова в главата ни има ясна представа за всеки знак и понякога с един поглед можем да определим каква зодия е човекът срещу нас. Но покрай многото истини за зодиите се зараждат и редица митове, които ще разбием днес.

„Овните обичат кича.“

Много често Овните са възприемани като егоцентрични и екстравагантни хора, които имат твърде кичозен външен вид. От изрусената коса през твърде ярките дрехи до блестящите дрънкулки – всичко в тях крещи „Вижте ме!“. Истината обаче е, че Овните наистина държат на външния си вид, но много добре подбират дрехите си. Крайният резултат никога не е евтин и кичозен, не знаем как се е зародил този мит. Вероятно от хората, които им завиждат?

„Телците са мързеливи.“

Хората, родени под знака на Телеца, са спокойни и обичат да се глезят, но не са мързеливи. Те обичат да правят нещата внимателно и качествено, не бързат за никъде. Това, че не прибързват, не ги прави лениви.

„Близнаците говорят зад гърба на хората.“

Близнаците се свързват с двойствеността и затова хората си мислят, че представителите на тази зодия са двулични. Истината е, че Близнаците наистина имат две лица, но и двете са приятни. Едната им страна е на истински купонджии, а другата е по-меланхолична и я пазят само за най-близките си хора. Иначе Близнаците са много добри приятели и не биха ви забили нож в гърба.

„Раците са изключително грижовни.“

Раците МОГАТ да бъдат много грижовни към близките си хора, но също така могат и да са много студени и дори враждебни към хора, които не познават добре или не са им приятни. Причината е, че Раците не обичат да допускат хората до сърцето си от страх някой да не ги нарани.

„Лъвовете са арогантни и надменни.“

Лъвовете са горди хора, които обичат да доминират и командват, но не са арогантни. Обикновено са точно обратното – топли и сърцати хора, които обичат да се забавляват и да сплотяват останалите. Все пак има разлика между това да си горд със себе си и това да си надменен.

„Девите са чисти и подредени.“

Девите определено са перфекционисти и обръщат внимание на малките детайли, но това не означава, че бързат всеки път да си измият чиниите. Например могат да не пуснат прахосмукачка две седмици, защото ги мързи, но ако някоя картина е сложена накриво или някакъв ластик е паднал на земята, това ще ги влуди и веднага ще искат да оправят тази незначителна подробност. Освен това много често са твърде вглъбени в себе си и не им остава време за цялостно почистване.

„Везните са винаги справедливи.“

На теория везната е символ на справедливостта, затова си мислим, че и хората от тази зодия са винаги честни и справедливи, но това не е така. Понякога справедливостта е въпрос на лична преценка, а Везните са склонни винаги да отсъждат в своя полза. Борят се само срещу това, което те самите намират за несправедливо. Така че не очаквайте вашите приятели Везни да са хрисими ангели през цялото време.

„Скорпионите мислят само за секс.“

В много хороскопи ще прочетете как Скорпионите са разкрепостени и страстни любовници, които знаят всички тайни в спалнята. Истината е, че на Скорпионите им е писнало да ги възприемат по този начин – те имат още много какво да предложат и не обичат хората да ги използват. Освен това изобщо не мислят за секс постоянно.

„Стрелците са винаги откровени.“

Стрелците са много общителни и често не си мерят приказките, което кара хората да ги възприемат като много честни хора, които никога не лъжат. Това изобщо не е така. Стрелците са много умели лъжци и с лекота могат да манипулират останалите, а най-хубавото за тях е, че никой дори и не ги подозира!

„Козирозите са студени и сдържани.“

Козирозите често изглеждат студени и дисциплинирани, заради което са възприемани като сдържани и дори скучни. Пълни глупости! Те не само са душата на компанията, когато се отпуснат, но са и една от най-страстните и разкрепостени зодии. Те изненадват всичките си любовници и едва ли някой може да им се насити.

„Водолеите са малко откачени.“

Сигурни сме, че има и Водолеи, които са малко по-щури и откачени, но повечето Водолеи са си напълно нормални и готини хора. Просто са много артистични, немалка част от тях са и брилянтни учени, защото Водолеите са най-любознателният знак от зодиака.

„Рибите са безхарактерни.“

Рибите обикновено са описвани като много мили създания, които позволяват всички да им се качват на главата. Истината е, че Рибите избягват излишни конфронтации, но умеят да отстояват мнението си. Освен това никак не са милички, ако ги засегнете.