Много млади жени не могат да се фокусират върху целта си да намерят връзка с истински мъж в суровия свят, в който живеем. Макар и да е трудно, със сигурност е възможно.

Ако си от тези, които се надяват да срещнат любовта през тази година, ето някои цели, които трябва да си поставиш:

1. Обичай първо себе си

Не можеш да обичаш някой друг или да бъдеш обичана, ако просто не обичаш или не можеш да обичаш себе си. Направи себе си приоритет, излизай сама, за да се опознаеш на ново емоционално ниво и се съсредоточи върху откриването и създаването на себе си. 

2. „Изгори“ старите пламъци

Макар да знаем, че понякога старите връзки могат да се превърнат в големи приятелства, трябва да изгасиш техния огън, ако искаш да преминеш към някой нов. Това означава да не се хвърляш в ръцете на бивши партньори. Освежавайки любовния си живот, позволяваш на себе си да се вълнуваш за нов човек, да проучиш интересите си и да не се разсейваш от неща, които може да те дърпат назад.

3. Открий какво всъщност искаш от партньора си

Лесно е да кажеш: „Искам някой, който да е…“, но всъщност е по-трудно да се определят кои неща могат да бъдат толерирани и кои нарушават сериозно приоритетите ти. Важно е да подчертаеш качествата, които искаш да има бъдещият ти партньор, за да е сериозно, а не просто да се задоволиш с някого. Нищо не е твърде голямо или твърде малко, за да бъде договорено, но поне ще си по-наясно с това, което търсиш, когато започнеш да говориш с някой нов човек в живота си.

4. Отвори ума си

Докато мислиш за качествата, които желаеш и за тези, с които не би направила компромис, важно е също да не оставаш затворена в тези рамки. Както гласи старата поговорка - "не преценявай книгата по корицата ѝ." Само защото един мъж има няколко неща в отрицателната ти колонка, това не означава, че трябва да го пренебрегнеш. Отдели време да научиш повече и да помислиш защо този човек е такъв и започни да разширяваш мисленето си.

5. Излизай на срещи

Зарежи приложенията за запознанства, които водят само до безкрайни неизвестни телефонни номера и безполезни срещи. Довери се на „реалния свят“, за да намериш някого и да излизаш с него по познатия стар начин. Предизвикателство е да се срещнеш с някой нов човек, особено лице в лице, но защо не се опиташ да излезеш с приятелките си или отиди в местната книжарница и може да забележиш сладък тип в ъгъла, който разглежда хубава книга. Просто никога не знаеш кого можеш да срещнеш.

6. Живей за момента

Знаем, че е трудно да се живее за момента, когато за първи път се срещнеш с някого и започнеш да си представяш бъдещето ви заедно, но се съсредоточи върху сегашния момент. Бъди с човека, с когото се срещаш или със ситуацията, в която се намираш. Само защото другият не е ценял връзката ви, не означава, че ще бъдеш необвързана завинаги, както си мислиш. Запознанствата могат да бъдат трудни, когато нещо не се развива успешно и не е лесно, когато всички останали са щастливи и се чувстваш тъжна.

По този начин не само променяш начина си на живот, но и възгледите си за любовта, която търсиш. И ако си прекалено фокусирана върху намирането на някого, когото да обичаш, не забравяй да се влюбиш първо в себе си. Защото това наистина ще бъде най-добрата връзка, която някога ще имаш.