„Скъпи мои най-добри приятели,

Пиша ви това писмо, за да ви кажа колко много ви ценя и колко много означавате за мен. Животът може да е така суров, но винаги е по-хубав с шепа добри приятели. Когато за първи път ви срещнах, не предполагах, че ще си станем толкова близки. Някои от вас познавам от над 10 години, а други от не чак толкова отдавна, но всички сте ми скъпи.

Хората казват, че всеки се появява в живота ни с причина.

Затова на моите най-добри приятели искам да кажа:

Виждали сме се как успяваме и как се проваляме. Споделяли сме разочарованията си и любовните си несполуки. Окуражавали сме се. Радвали сме се на успехите на другия. Карали сме се един на друг, когато взимаме грешни решения. Прекарвали сме безсънни нощи в разговори за живота. Успокоявали сме се, когато сме страдали. Споделяли сме щастливи моменти и сме се радвали на смеха ни другия.

Напоследък може би съм малко дистанцирана, защото имам толкова много неща на главата. Но дори в най-тежките ми моменти, когато искам да се скрия от целия свят, вие сте били до мен. Не мога да изразя колко голяма е признателността ми.

Осъзнах, че когато става дума за приятели, качеството е най-важно, а не количеството. Нямам нужда от голяма група приятели, когато имам шепа приятели, които са винаги до мен, когато имам нужда.

Благодаря ви, че ме разбирате, когато искам да остана сама, а не ме обвинявате.

Благодаря ви, че ме карахте да се смея, когато се чувствах толкова съсипана.

Благодаря ви, че внесохте светлина в най-тъмните моменти.

Благодаря ви, че ме изслушвахте, когато бях разстроена.

Благодаря ви, че никога не сте се възползвали от добрината ми.

Благодаря ви за всички забавни моменти, които сме изживели заедно.

Благодаря ви, че сте част от живота ми.

Благодаря ви, че ме обичате.

Благодаря ви, че ви има и сте такива, каквито сте.

Когато пораснах, осъзнах, че няма как да виждаш постоянно най-добрите си приятели, но те са винаги до теб.

Приятели, надявам се дълго време да сте част от живота ми. Знам, че винаги мога да разчитам на вас. Откакто ви има, животът ми е по-хубав и всички спомени, които си създадохме, са безценни. Бих направила всичко за вас, както и вие за мен.

Вие ме накарахте да осъзная, че в живота има нещо повече от това да намериш призванието си, да си намериш половинка или да постигнеш успех... животът е и търсене на приятелства, които ще просъществуват цял живот.