Мислиш, че в днешно време срещите по нищо не приличат на тези, на които са излизали родителите ти? Това е точно така, но тук не става дума само за огромния напредък на модерните технологии, но най-вече за различните ценности и начин на мислене.

Ние от Dama.bg не можем да си представим да живеем в друго време, но пък сме любопитни да узнаем какви са били правилата за младите влюбени преди почти 100 години. Ето и кои са най-странните правила за срещи през 30-те години.

Облечи нещо семпло

Според наръчниците за младите влюбени от онова време дамата не трябва да облича прекалено скъпа рокля. Младият джентълмен ще помисли, че не може да си позволи да излиза с момиче с такъв социален статус, което ще доведе и до провал на срещата.

Кавалерът не бива да чака

Задължително е било дамата да бъде точна, когато става дума за часа, в който ще се срещне с господина. Не е било прието той да чака, което ни кара да мислим, че ако трябваше да излизаме на срещи през 30-те, със сигурност нямаше да се увенчаят с успех.

Не докосвай грима си пред него

Да погледнеш как изглеждаш в огледалото му за обратно виждане, днес се смята за съвсем нормално. Но през 30-те години на миналия век е било напълно забранено да пипаш грима си, докато сте заедно, дори и червилото.

Дъвката е строго забранена

Днес дъвченето на дъвка е задължителна, когато искаш да ухаеш свежо. Но преди почти 100 години е било недопустимо кавалерът да дъвче дъвка в присъствието на дама.

Не прекалявай с приказките

Не говори много и в никакъв случай не говори за себе си!“ – това е едно от златните правила при срещите, което дамите е трябвало да спазват. Смятало се е, че жените не бива да говорят много, защото рискуват да отегчат кавалерите.

Алкохолът е абсолютно забранен

Смятало се е , че дори и една чаша алкохол може да те накара да изглеждаш „глупава“, докато мъжете търсят „умни“ жени. Ето защо е било проява на лошо възпитание, ако дамата си поръча питие по време на среща.