Първата среща винаги е придружена с вълнение и притеснения. „Ами ако няма какво да си кажем?” Липсата на общи теми и мълчанието могат да превърнат срещата в кошмар, защото най-важното на първата среща е разговорът! За да не изпаднете в неловко мълчание, ти предлагаме няколко забавни въпроса, които да зададете на първа среща. С тях ще разкриете много за другия човек и ще насърчите разговора.

1. Какво обичаш да правиш, когато не си на работа?

Хобитата на човека отсреща могат да ти разкрият много за личността му.

2. Какви планове имаш за уикенда?

Освен че е идеална възможност да разбереш дали е свободен, този въпрос ще ти подскаже и как обича да си прекарва времето – дали графикът му постоянно е натоварен с различни срещи и задачи, или обича да си почива по-спокойно.

3. Сподели едно нещо, което винаги си искал да направиш?

Ще е забавно да разберете дали тези ваши желания съвпадат, какво е правил вече и какво можеш да му помогнеш да направи. Списъка може да включва скачане с парашут, научаването на нов език или дълго пътешествие из Европа.

4. Разкажи ми любимия си виц.

Ако чувството за хумор е много важно за теб, по този начин можеш да го изпиташ и да видиш дали неговото чувство за хумор съвпада с твоето.

5. Кое е любимото ти питие?

Повечето хора имат утвърден вкус, когато става дума за алкохол. Така ще разбереш нещо интересно за него и ще знаеш какво да купиш, ако някой ден го поканиш на вечеря в твоя дом.

6. Има ли някакъв навик, който те дразни страшно много?

Всеки от нас има списък от неща, които го дразнят, независимо че могат да изглеждат незначителни на другите. Например мляскането, постоянното закъсняване на приятели, захвърлените чорапи в ъгъла...  Освен че отговорите могат да бъдат забавни, ще знаеш, ако има нещо, което ти е присъщо, а би ядосало потенциалната ти половинка.

7. Каква е представата ти за идеалната среща?

Помечтайте си за идеалната среща и може би един ден ще я превърнете в реалност.

8. С кого си най-близък в семейството ти?

Важно е да разбереш дали той се разбира със семейството си. Освен това, ако нещата станат по-сериозни, ще знаеш чие одобрение трябва да спечелиш.

9. Кое е любимото ти място на света?

Всеки си има специално местенце, което обича и което постоянно му липсва. Тази тема лесно може да запълни цял час.

10. Каква е професията на мечтите ти?

Понякога е трудно да говориш за мечтите и целите си, покажи на човека срещу теб, че на теб може да се разчита и може да ти сподели амбициите си.

11. Чел ли си някоя хубава книга напоследък?

Ако ти си запалена читателка, това е задължителен въпрос! По този начин ще разбереш дали той споделя твоята страст и какви книги харесва. Ти самата можеш да му препоръчаш някоя и така той ще те опознае по-добре.

12. Котки или кучета?

Може да ти се струва като глупав въпрос, но всеки има своето предпочитание. Този въпрос може да разпали приятелки спор или чрез него да откриете нещо, което ви свързва.

13. Можеш ли да ми препоръчаш някой добър сериал?

В наше време сериалите са огромна част от популярната култура, затова този въпрос със сигурност ще разпали дълга дискусия.

14. Каква музика обичаш да слушаш.

Може би ще откриете общи любими групи и изпълнители.

15. Как си се представяш след няколко години?

Ако търсиш сериозна връзка, е добре да разбереш дали сте на една и съща вълна.