Връзките могат да са нещо много плашещо, особено в началото. Отделяш толкова много време на другия, доверяваш му се, а накрая може нищо да не се получи! Въпреки това всички рискове си струват, ако накрая намериш правилния човек.

За да повишиш шансовете си да срещнеш Него, Единствения, трябва да ти разкрием една „тайна” – не си губи времето с мъже, които не си заслужават. Мъже, които просто искат да те вкарат в леглото. Мъже, които ти казват, че искат да са с теб, но реално не са готови да се обвържат. Мъже, които те обиждат, нараняват, предават.

Звучи толкова просто на теория, а е толкова трудно на практика. Всички си мислим, че веднага можем да определим дали някой мъж си струва, но сърцето ни твърде често взема превес над разума. Освен това в началото всеки се представя в по-добра светлина, сериозните въпроси се оставят на заден план и съвсем скоро ти вече си хлътнала. Едва по-късно разбираш, че този човек не е за теб, но вече си емоционално привързана и си готова да се бориш за връзката си, въпреки че няма никакъв смисъл.

За щастие има няколко неща, които можеш да направиш предварително и да си спестиш тези драми.

Не правете секс, преди да сте обвързани

Най-лесният начин да прецениш дали един мъж има сериозни намерения е да провериш колко време е готов да почака. Ако той иска само секс, няма да издържи дълго време. Първо се увери, че можеш да му вярваш, и тогава пристъпи към следващата крачка.

Действията му говорят повече от думите

Мъжете могат да ти наговорят всякакви лъжи на първите срещи. Много от тях са царе на големите приказки, но са слаби на действия. Имай едно на ум, докато не се увериш, че думите им могат да бъдат подплатени с факти. Много по-важно е как показват любовта си, а не в какви думи я обличат.

Направи малко проучване

Няма нищо лошо в това да потърсиш допълнителна информация за него онлайн. Особено ако накрая се окаже, че има криминално досие...

Задавай му лични и сложни въпроси

Не се страхувай, че той може да избяга, ако станеш малко „нахална”. Задай му въпросите, които са важни за теб, за да разбереш бързо дали той е подходящ. Не се притеснявай, че той ще се стресне, стойностните мъже не се плашат от въпроси и осъзнават, че е по-добре да се опознаете в началото, отколкото да си губите времето.

Увери се, че сте на едно ниво

Бъди реалистка от самото начало и се опитай да прецениш дали сте на едно ниво. Искате ли едни и същи неща? На едно и също интелектуално ниво ли сте? Откриваш ли някакви фундаментални различия между вас? Няма смисъл да се заблуждаваш и да си губиш времето с човек, с който нищо не те свързва.