Лесно е да решиш, че с новия ти приятел си подхождате, когато сте още в началото на връзката ви. В този етап и двамата показвате най-добрите си страни и се опитвате да прикривате недостатъците си. Но, рано или късно, истината излиза наяве и понякога е по-грозна и страшна, отколкото си предполагала. Как да разбереш дали си подхождате още в началото, вместо след месеци или дори след година-две? Тези 10 начина ще ти помогнат:

1. Имате еднакви възгледи по важните въпроси

Не е нужно да имате напълно идентични вкусове и разбирания, но за големите и важни въпроси трябва да имате общи виждания. Трудно е да засегнете такива въпроси още на първата среща, но се опитай да разбереш неговите възгледи по отношението на брака, децата, религията и политиката, разпитай го за житейските му планове и амбиции. Ако неговите разбирания не се доближават въобще до твоите, по-добре прекратете връзката още в началото, това ще ти спести много време и главоболия в бъдеще.

2. Успявате да разрешавате конфликтите си спокойно

Във всяка връзка има конфликти и спорове, но е по-важно как точно се справяме с тях. Ако от най-малкия проблем се палите, започвате да крещите и да се обиждате, значи не сте съвместими в дългосрочен план. Важно е да приемате различията си спокойно, а не всяко малко противоречие да предизвиква лавина от обиди и лични нападки.

3. Усещате неустоимо привличане

Физическото привличане не е най-важното в една дългосрочна връзка, но трябва да има искра помежду ви. Независимо дали тя се изразява в желанието да разкъсаш дрехите му или да си по цял ден в прегръдките му, трябва да усещаш сладка тръпка от присъствието му.

4. Можете да живеете в хармония

Обикновено всяка дългосрочна и стабилна връзка стига до етапа, в който започвате да живеете заедно, но не е никак лесно да разбереш дали сте съвместими за такава крачка още от самото начало. Все пак има някои издайнически фактора. Ти искаш да държиш всичко в ред, а той разхвърля дрехите си навсякъде? Или може би той е маниак на тема чистота, а ти на бюрото си имаш арсенал от 3-4 мръсни чаши, които е наложително да измиеш вече? Дали той ще ти помага в готвенето и чистенето? Или пък и двамата мразите да готвите? Внимавай за тези малки знаци и може би ще намериш отговор дали съвместното ви съжителство няма да се превърне в кошмар.

5. Имате някои общи интереси

Не е нужно да правите всичко заедно и да се интересувате от едни и същи неща, но няколко общи интереси и дейности ще помогнат на връзката ви и ще я направят по-силна. Тези интереси могат да са всякакви – гледането на филми на дивана, спорт, книги, пътешествия или просто любовта ви към задълбочените разговори до изгрев слънце. Но ако нямате общи интереси и не можете да разберете хобитата на другия, по-добре се разделете, защото едва ли ви чака блестящо бъдеще заедно.

6. Не се сърдите заради дребни неща

Няма значение кой от двамата се сърди, това винаги е лош знак. И двамата трябва да разберете, че другият не е перфектен и прави грешки. Може някой от вас да е забравил да купи хляб, може да не е измил чиниите, да не харесва любимия филм на другия или да е забравил някоя уговорка – това не е краят на света! Ако такъв дребен повод се превръща в безкрайни тиради от рода на „Голяма си егоистка!”, „Ти никога нищо не помниш” и подобни, значи не сте много съвместими или не сте достатъчно зрели за дългосрочна връзка.

7. И двамата влагате енергия във връзката ви

Ще ви отнеме по-дълго време да определите дали е така, но когато вече има установена рутина между двамата, трябва да обърнеш внимание дали и двамата имате желанието да разнообразявате връзката ви. И двамата ли се стараете да подхранвате искрата между вас? Кой организира срещите? Правите ли си изненади? Обикновено във филмите трудната част е да намериш любим, а после следва безличното „заживели щастливо”, но това са пълни глупости. Обикновено поддържането на връзката е много по-сложно, а щастливият край не е толкова лесно достижим, дори и да ти изглежда така в началото.

8. Приятелите и семейството ти го харесват

Понякога близките ни имат по-верни радари от нас. Често страстта или влюбването ни заслепяват и не виждаме очевидни проблеми във връзката си. Ако приятелите ти правят мили коментари като „Двамата толкова си подхождате!” или „Много сте сладки заедно!”, това е добър знак. Ако обичат да излизат с него, а не се надяват да се появиш сама на следващото ви събиране, значи си на прав път. Всичко това се отнася и до неговите близки, все пак ще прекарваш много време с тях, трябва да се харесвате.

9. Виждаш общото ви бъдеще

Ако си представяш бъдещето заедно и в плановете ти изниква и неговия образ, значи вероятно си подхождате. Важно е и той да е на това мнение, за да не се окаже, че ти си правиш планове, в които той не желае да участва.

10. Обичаш компанията му

Във всяка връзка е важно и двамата да имат лично пространство и време за себе си. Но силните връзки се крепят върху желанието да сте често заедно и удоволствието от компанията на любимия. Ако всичко върви добре, е нормално той да ти липсва и да ти се иска да е при теб, ако си на ваканция сама. Ако това, че днес няма да го видиш, а ще имаш време за себе си, те изпълва с облекчение и радост, значи нещо не е наред и е по-добре да потърсиш някой, с когото би ти харесвало да прекарваш времето си.