Лятото има свойството да ни кара да забравим за безкрайните ангажименти и сивото ежедневие, давайки ни приключенията и емоциите, за които копнеем цяла година. 

Без съмнение топлото време предоставя всички необходими условия, за да прекарваме повече време навън и да се радваме на слънчевите лъчи. Но в никакъв случай не бива да подценяваме силата на слънцето и начина, по който то може да се отрази на кожата ни.

Да, слънцезащитата е важна през цялата година, но когато дойде лятото, трябва да ѝ обърнем по-специално внимание. 

Съвет №1: Винаги трябва да носим слънцезащитен лосион

Може би си мислите, че днешният ден ще бъде спокоен и няма да ви се налага да нанасяте слънцезащита. Но след това се оказва, че прекарвате часове в парка, които ви носят много забавления, но и зачервяване по кожата. Ето защо специалистите съветват винаги да носим в чантата си слънцезащитен лосион. По този начин ще бъде сигурни, че каквото и да ни поднесе денят, сме добре подготвени.

Съвет №2: Лицето и тялото се нуждаят от различни слънцезащитни лосиони

Желанието ни за красив тен често ни кара да пренебрегваме слънцезащитните кремове и лосиони с висок SPF фактор. Истината е, че тенът ни отново може да бъде прекрасни, а кожата ни да е добре предпазена, когато използваме фактор 50 и за лицето, и за тялото. 

И все пак специалистите препоръчват минимум SPF 30 за тялото и SPF 50 за лицето. 

Съвет №3: Детските слънцезащитни лосиони са подходящи и за възрастни

Истината е, че в днешно време има много слънцезащитни лосиони за възрастни с чувствителна кожа, които са подходящи и за деца. Същото правило важи и когато става дума за детска слънцезащита.

Разбира се, не бива да забравяме, че изборът на правилна слънцезащита е ключов, когато искаме да дадем най-доброто на цялото ни семейство.

Ето защо Eucerin предлагат комплексна слънцезащита, която е подходяща за цялото семейство. Детски слънцезащитен спрей-помпа Sensitive Protect SPF 50+ защитава ефективно, благодарение на Advanced Spectral Technology. Тя комбинира широколентови и фотостабилни UVA/ UVB филтри за надеждна UV защита с Ликохалкон А – мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, произведени под влиянието на UV лъчите и HEVIS светлината.

Когато говорим за кожата на лицето, неминуемо се досещаме и за издайническите петънца, които най-често се появяват от излагане на слънце. Най-лесният начин да предотвратим появата им е с лосион с висок SPF фактор, но и с активна съставка Thiamidol, която атакува хиперпигментацията. Eucerin Pigment Control Слънцезащитен флиуд SPF 50+ с Advanced Spectral Technology не просто защитава кожата от силните слънчеви лъчи, но също намалява и предотвратява появата на тъмни петна.

Лятото наистина е прекрасно, когато сме защитени правилно. Ето защо в периода от 01.07 до 14.07 трима от вас имат шанс да спечелят слънцезащитен комплект от Eucerin. Комплектът включва детски слънцезащитен спрей-помпа Sensitive Protect SPF 50+ 300мл и Sun Fluid Pigment Control SPF 50+ 50 мл. Всичко, което трябва да направите, е а отговорите правилно на въпроса: Какво представлява Ликохалкон А, който се съдържа в детски слънцезащитен спрей-помпа Sensitive Protect SPF 50+? Желаем ви успех!