Тази Коледа ще бъде още по-вкусна и прекрасна. Продължаваме с нашите предложения за традиционни и нестандартни коледни рецепти, които всеки може да приготви бързо и лесно у дома с помощта на с помощта на София Мел.
Днес ще ви покажем как да си направите коледно лакомство, особено ако сте любители на шоколада също като нас! Този празничен сладкиш се приготвя с напоени в бренди червени боровинки, пекан и още няколко неща. Ето ги и тях:
Необходими продукти за 24 парчета:
- 200 гр брашно София Мел Екстра
- 30 мл бренди
- 100 гр сушени червени боровинки
- 300 гр тъмен шоколад, натрошен на дребно
- 200 гр масло
- 4 яйца
- 300 гр кафява захар
- 1 ч.л. смесени сладки подправки
- 100 гр нарязан пекан
- пудра захар на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и изберете тавичка с размери 30 см х 20 см, която да покриете с хартия за печене. Загрейте брендито, добавете червените боровинки и оставете да се накиснат, докато приготвяте другите съставки. Разбъркайте яйцата и захарта до пухкава кремообразна смес. Смесете шоколада, маслото и яйцата, внимателно добавете брашното, подправките, пекана, боровинките и брендито, докато не се смесят напълно. Изсипете в предварително приготвения съд, като изгладете повърхността. Печете около 25-30 минути или докато сладкишът стане с твърда коричка. Когато е готов, извадете го и оставете да се охлади за 10 минути в тавата и едва след това го махнете изцяло от нея, като оставите да изстине напълно. Преди сервиране нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар.
Вкусно е, нали?