Всички ние свързваме празниците с топлота, много усмивки, незабравими моменти със семейството и разбира се с подаръците!

На практика обаче за повечето от нас краят на годината се превръща в едно стресиращо преживяване - непрекъснато тичане по магазините за подаръци, забравени продукти за трапезата, картички, опаковки и какво ли още не.

В този хаос често не ни остава достатъчно време, за да почистим дома си, така че да се чувстваме уютно и да не се притесняваме да посрещнем гости в него. Тук на помощ идват роботизираните прахосмукачки, които чистят сами, докато вие готвите, планирате празничните си пътувания или просто гледате телевизия. Сега не е нужно да отделяте по няколко часа на седмица, за да поддържате блясъка на пода на помещенията, в които живеете, защото прахосмукачките iRobot ще се погрижат с удоволствие за тази задача. Вече някой модели дори са снабдени с опция, с която да ги управлявате чрез мобилно приложение, така че можете да направите график на своя личен помощник в домакинството и да го управлявате от разстояние. Истински празник за всяка домакиня, нали?

Прахосмукачките iRobot успяват да достигнат до най-труднодостъпните места, тъй като са контролирани от технология, разработена за NASA. Системата iAdapt е едно от най-големите достижения на iRobot. Интелигентната технология, за почистване и навигация, разполага с десетки сензори, които анализират пространството 67 пъти в секунда и работят в съчетание с 40 предварително зададени модели на движение. Това позволява на Roomba да реагира адекватно на условията на пространството. Благодарение на iAdapt уредът определя положението си в помещението и местата, които трябва да бъдат почистени.

iRobot Roomba са снабдени и с технологията ANTITANGLE, разработена специално за тях. Тя предотвратява заплитане и засукване в кабели или в ресни на килими. Веднага след като четките усетят съпротивление, обръщат посоката си на въртене. Така роботът се освобождава и може да продължи с почистването.

Системата Dirt Detect от второ поколение пък ползва акустични и оптични сензори. Тя открива силно замърсени участъци, на които роботът отделя по-голямо внимание.Тази функция е характерна за някои от моделите.

Разгледайте тук всички модели на прахосмукачките iRobot и превърнете почистването у дома в истински празник!