„Нека това да е годината, в която най-накрая ще смъкнеш тежкия товар от раменете си. Товар, който носиш толкова дълго. Нека 2018-та е годината, в която ще се отърсиш от болката, която са ти причинили, от мъката, която е разбивала сърцето ти неведнъж. Нека това да е годината, в която ще превърнеш болката в сила. Нека 2018-та е годината, в която бавно, но сигурно, ще се научиш да бъдеш щастлива самостоятелно - без чужда помощ.

През 2018 г. се фокусирай върху силните си страни, а не върху слабите. Не позволявай на негативните мисли да се превърнат в реалност и не позволявай на призраците от миналото ти да те спират да вървиш напред.

Запомни, че ти можеш да започнеш на чисто. Запомни, че този процес не е лесен, не е бърз. Ще ти отнеме време, докато ти и светът зазвучите в хармония. Ще ти отнеме време да си простиш за всички грешки, за всичките недостатъци. Ще ти отнеме време да се пречистиш от всички отрицателни мисли, които не са ти давали мира в продължение на години. Не можеш да се освободиш изведнъж.

През 2018 г. се съсредоточи върху себе си. Позволи си да правиш грешки, позволи си да се провалиш, за да се научиш да се изправяш - отново, и отново, пак, и пак.

Разбира се, че можеш да отидеш да изпиеш едно кафе съвсем сама. Разбира се, че можеш да седнеш в ресторант съвсем сама. Но чувстваш ли света около себе си в такива моменти? Виждаш ли наистина небето, забелязваш ли хората, които минават? Чувстваш ли истинско спокойствие и висша хармония в такива моменти?

Нека 2018-та е годината, в която ще се научиш да живееш със себе си. Нека 2018-та е годината, в която ще спреш да търсиш чуждото одобрение, годината, в която ще намериш увереността в себе си. Нека 2018-та е годината, в която ще спреш да търсиш любов, която да те направи цяла, защото вече нямаш нужда от някого, който да те прави завършена, защото ти си цяла, ти си завършена, защото най-накрая си открила любовта към себе си.

Нека 2018-та е годината, в която ще можеш да пиеш кафето си сама, без да чувстваш самота. Нека 2018-та е годината, в която няма да се нуждаеш от чужда компания, за да си щастлива. Нека 2018-та е годината, в която умът ти ще е изпълнен с положителни мисли и с големи надежди за бъдещето.

Нека 2018-та е годината, в която ще обърнеш внимание и на тялото, и на душата си. Нека това е годината, в която ще се освободиш от демоните в ума си. Нека годината е ново начало. Време, в което да бъдеш себе си. Година, в която няма да бързаш. Годината, в която да се наслаждаваш на това, че си тук.

Нека 2018-та е годината, в която ще работиш върху себе си, за да станеш възможно най-добрата версия на себе си. Годината, в която ще се обикнеш и ще осъзнаеш, че заслужаваш да бъдеш обичана. Защото ти наистина го заслужаваш и е време да го повярваш. Нека 2018-та е годината, в която искрено ще повярваш на мечтите си и пламенно ще следваш целите на сърцето си.

Нека 2018-та е годината, в която ще се научиш да бъдеш сама, защото си се научила да цениш себе си, защото си разбрала, че заслужаваш обич, и защото знаеш, че никой друг не е отговорен за щастието ти, освен ти самата.“

Лорън Джарвис-Гибсън