Да, това, че си срещнала мъжа, с когото да прекараш живота си, не значи, че помежду ви няма да се появяват конфликти. Не значи, че няма да има неразбирателства. Не значи, че няма да се карате. Не. Точно обратното. Всичко това ще се случва с още по-голяма интензивност, отколкото в другите ти връзки. И причината е следната...

Истинската любов не се появява в живота ти просто, за да те накара да се чувстваш щастлива. Появява се, за да те накара да надраснеш себе си. Да излезеш извън зоната си на комфорт. Да разрушиш стереотипите си. Да загърбиш егото си... Истинската любов се появява в живота ти, за да ти помогне да откриеш жената, която наистина си. И го прави чрез човека до теб. Чрез всички неравности по общия ви път. Прави го чрез споровете ви. Чрез желанието ти да се откажеш. И импулсът, въпреки всичко да останеш. Да останеш, защото осъзнаваш, че под повърхността, под привидните различия, под всичко, което ви кара да спорите един с друг, има нещо повече. Има нещо истинско. Има нещо, за което си струва да се бориш. 

Истинската любов е различна и те кара да се чувстваш различно. Да мислиш различно. Да постъпваш различно. Преди, когато се появи проблем във връзката, първосигналната ти реакция беше да се фокусираш върху другия и върху това, което искаш да промениш в него. Според теб - да подобриш в него. Нали така? Сега обаче, когато в сърцето ти е влязъл мъжът на живота ти, ще започнеш да осъзнаваш, че разрешаването на един конфликт не започва с посочването на недостатъците на другия. Точно обратното. Започва с приемането на другия и проглеждането за собствените недостатъци. Започва с желанието да промениш себе си. Да спреш да налагаш себе си. И да започнеш да чуваш и виждаш другия. Истински. Започва с осъзнаването, че да обичаш някого, значи да го приемаш. Такъв, какъвто е. Не само на думи. А в действителност. Започва с това да прегърнеш идеята, че няма съвършени хора. Че нито ти си такава, нито човекът до теб е такъв. А след като няма съвършени хора, няма и съвършени връзки. Т.е. няма безпроблемни връзки. Няма връзки без конфликти. Няма връзки без сблъсъци на характерите. Но именно чрез тези конфликти, именно чрез тези сблъсъци се гради истинската връзка. Чрез приемането им. И преодоляването им. Чрез осъзнаването, че отвъд този спор, който ти се струва неразрешим, има едно решение и това е любовта помежду ви. Свързаността помежду ви. 

Затова следващия път, когато помежду ви се породи конфликт, не бързай да си кажеш, че явно и това не е човекът за теб. Не бързай да поставиш под въпрос връзката ви. Не бързай да се откажеш. Погледни дълбоко в себе си и се запитай защо се появява този конфликт. Какво те провокира да научиш. В каква посока те тласка да се промениш. Погледни дълбоко в себе си и осъзнай, че човекът до теб не е до теб случайно. И че връзката помежду ви ти дава повече, отколкото осъзнаваш. И те учи на повече, отколкото осъзнаваш. Учи те на търпение. Учи те на това да чуваш и различната гледна точка. Просто... те учи на Любов.