Казват, че любовта не е само цветя и рози. Но често очакваме именно това от нея. И затова още по-често се разочароваме. А колко по-лесно би било, ако просто можехме да приемем, че...

1. Това, че те обича, не значи, че няма да спори с теб.

Няма двама души, които винаги да са на едно и също мнението. А има ли различия, има и спорове. Но именно чрез тях двамата откриват златната среда, без която връзката не може да оцелее.

2. Понякога просто няма да има разрешение на конфликта между вас.

Да, понякога няма да успявате да откривате златната среда. Просто защото такава няма да има. Понякога ще трябва единият от двамата да отстъпи, осъзнавайки, че не е толкова важно да покажеш, че си прав, колкото да покажеш, че обичаш.

3. Взаимоотношенията ти с него ще се променят.

Просто защото всичко в живота се променя. Но това не значи, че ще държите по-малко един на друг или че няма да се обичате толкова силно, колкото в началото. Напротив, това ще значи, че връзката между вас се задълбочава, че се опознавате по-добре, че се обичате по-осъзнато и по-дълбоко.

4. Понякога няма да слуша истински какво му говориш.

Ще има моменти, в които мислите ви ще са заети с толкова други неща, че няма да имате силите да ги насочите към нещо друго. Дори ако за това друго в този момент ви разказва любимият човек. И не защото не го обичате. А защото всички сме хора. И понякога, за да минем през ситуацията, в която се намираме, трябва да се мобилизираме - максимално.

5. Все по-рядко ще ти правите комплименти.

И отново - не защото вече не те харесва, а защото смята, че си наясно с отношението му към теб. С това, че си неговата жена, а той - твоят мъж. С това, че е избрал теб и че ще те избира отново и отново, всеки ден. 

6. Ще има нужда да остава сам от време на време.

Не му се сърди. И ти самата имаш нужда от време за себе си, нали? Научи се да му го даваш, да си го даваш. Научи се да приемаш, че любовта не значи непрекъснато да сте физически заедно, а да сте заедно в мислите ти.

7. Практичността ще взема превес над романтиката.

Просто защото за него ще стане по-важно на връщане от офиса да мине през магазина и да те отмени, купувайки, каквото е нужно за вкъщи, отколкото да мине през познатите флористи и да ти поръча букет червени рози.

Истината, която трябва да приемеш за мъжа, който е твоята истинска любов, е: не слагай любовта в рамки, не я ограничавай с предварителни представи, не живей с нереални представи. Любовта е прекрасна точно такава, каквато е - несъвършена, но истинска.