Всички сме чували във филмите фрази като:

„Ти ме правиш по-добър мъж!“

Мили дами, това е само на екрана. Все пак тези филми ни карат на мечтаем за романтика.

Една от най-честата реплика, която една жена чува от мъжа до себе си е:

„Съпругата ми ме кара да бъда по-добър!“

Да, това звучи като невероятен комплимент и кара жената да се чувства поласкана, но това е само на повърхността. Това слага жената на пиедестал и ѝ дава супер сили.

Реално това не е комплимент. Жените нямаме нужда от още нещо, за което да се грижим. Всеки ден се стараем да сме добри майки, приятелки, отдадени съпруги и идеални домакини. Не можем и да вдъхновяваме мъжете да са по-добри.

Да, би трябвало да е нещо, с което да се поласкаем, но ние също искаме да сме по-добри. Всеки трябва да е. Ежедневно трябва да се борим за по-добър живот и по-хубава наша версия.

Но и сме заети, не можем да отговаряме и за половинките си. Ние се опитваме да не забравим детето, чиниите в мивката и да не рухнем емоционално.

Жените имаме достатъчно задачи. Защо мъжете не се опитат да са по-добри без нашето вдъхновение? Защо те сменят настроенията си преди нас?

Училищата задължават учениците да носят униформи, за да не се разсейват момчетата от момичетата. Когато една жена се оплаче, че е била изнасилена, всички казват, че причината е облеклото ѝ, защото тя го е предизвикала. Мъжете нараняват жените, защото вторите били подстрекатели. Достатъчно. Жените не са отговорни за държанието на мъжете, било то добро, или лошо.

Не гледайте на нас, нежния пол, като вдъхновение. Ако имате нужда от такова, намерете някой друг – баща ви, майка ви, някой учител. Прочетете книга, но не възлагайте тази задача на половинката си. Тя заслужава само добро. Защото знаете ли кое е по-секси? Мъж, който се стреми да е по-добър преди да се е появила жената до него.

А какво се случва, ако някоя от нас се срине? Ако вземе лошо решение? Това трябва ли да означава, че и мъжът трябва да спре да се опитва?

Не ме разбирайте погрешно – общата подкрепа е нещо хубаво. Ако и двамата партньори се подкрепят, мотивират и се грижат един за друг, но по-често това не е така. Не бъдете такива. Можете да се справите, момчета. Това е ваша отговорност.

Ние не можем да се грижим за всичко.

А скъпи дами, не си мислете, че това е романтика, ако усилието не идва и от двама ви.

Ние не сме отговорни за държанието на мъжете.