Ако и ти падаш по италианската кухня, значи днешната ни рецепта е точно за теб. Ще ти покажем как да си направиш лазаня по един малко по-различен начин, но гарантираме, че няма да можеш да устоиш на вкуса ѝ.
Необходими продукти:
• 6 кори за лазаня
• 1 чаша сос от сирена
• 1 чаша сос с кайма
• 1 чаша моцарела, настъргана
• брашно
• яйце
• галета
• олио
Начин на приготвяне:
Изсипи соса от сирена във формичка, замрази го за един час и след това го нарежи на малки ленти. Покрий около 2/3 от корите за лазаня със соса с кайма, поръси моцарела отгоре и добави лентите сирене от едната страна на корите. Навий ролцата внимателно, но плътно. Оваляй ги в брашно и разбито яйце и покрий с галета. Може да добавиш още един слой хляб, ако предпочиташ по-хрупкави ролца. Запържи всяко в предварително загрят на 180 °C тиган за 3-4 минути. Прехвърли ги върху хартиени кърпи, за да се абсорбира излишната мазнина преди да сервираш.
Готова ли си да опиташ?
Виж още:
▶ Есенни вкусове: Тиквено ризото с козе сирене и сушени червени боровинки
▶ Приготви си вкусни къпкейкове с череши
▶ Сладко изкушение: Kокосови тарталети с натурален шоколад